Ja blir så arg, ledsen & rädd!

De här stod i LT idag....

19-åring berättar om den brutala misshandeln
CENTRUM Trots fara för sina egna liv bestämde sig de sex hockeykillarna från Gnesta för att ingripa när ett 20-tal killar misshandlade en tjej.
- Vi kände att det skulle gå mycket illa, men kunde inte göra annat, säger en av dem till LT.
Den blodiga gängmisshandeln inträffade på Bangatan vid pendeltågsstationen invid gångtunneln i 02.30-tiden natten till lördag.

Sex hockeykillar från Gnesta, 19 till 21 år gamla, var på väg till bilen efter en utekväll i Södertälje. Plötsligt såg de att minst 20 killar i åldrarna 13 till 20 år stod i ring och misshandlade en ensam tjej. Nästan alla var klädda i svart och bar luvjackor.
- Plötsligt ser jag att den största av dem går fram och lyfter upp tjejens huvud samtidigt som en annan springer fram och sparkar. Då bestämmer vi oss för att gå emellan trots att vi inser att vi kommer att få rejält med däng. Men hade vi inte gjort det skulle vi må ännu sämre i dag, säger en av de 19-åriga Gnestakillarna till LT.

När de försökte avstyra misshandeln anfölls de av en hord ungdomar, vissa beväpnade med vässade knogjärn.
- En av mina kompisar fick en spark rakt i ansiktet, själv fick jag okbenet avslaget av ett knogjärn nästan direkt, berättar 19-åringen.

Medan fem av Gnestakillarna drogs in i handgemänget ringde den sjätte polisen. Men det tog tid innan polisen anlände.
- När mitt näsben slogs av såg jag inget och bestämde mig för att dra därifrån. Det var bara tur att jag stod kvar på benen, säger 19-åringen, som menar att gänget bestod av minst 20 ungdomar.
- Ingen av oss är under 185 centimeter och hälften av oss väger hundra pannor, men vi hade var och en minst tre fyra personer på oss samtidigt.

Strax efter anlände ambulans och polis. Då flydde ungdomsgänget åt alla håll på mopeder eller till fots. Registreringsnummer och uppgifter till polisen visar ungdomarna kommer från Hovsjö och Saltskog.

I går opererades 19-åringen på Karolinska sjukhuset i Huddinge med spräckt okben, näsben och trumhinna. Hans kompisar har fått sy och fått blånader ombundna. Trots skadorna ångrar inte Gnestagrabbarna ingripandet.
- Vi kände att det skulle gå mycket illa, men kunde inte göra annat när vi såg att de slog på en brud. Hur kan man vara så feg att 20 personer spöar på en tjej och sen slåss med knogjärn flera mot en.

Den misshandlade tjejen fördes till sjukhus och ska enligt uppgift befinna sig där ännu.

Polisen har fått in minst tre anmälningar från personerna som utsattes för den grova misshandeln, men förhoppningarna att få någon fast är små. Nu varnar polisen för att besöka stationsområdet nattetid.
- Hade de inte lyckats stå kvar på benen hade detta kunnat sluta i en dödsmisshandel, säger Ove Nilsson vid Södertäljepolisen.
Reporter:Epost:
Torbjörn Granströmtorbjorn.granströ[email protected]


2008-09-10 17:44   
Tillbaka på brottsplatsen
CENTRUM Grabbgänget sparkade henne medvetslös - nu är den 20-åriga tjejen tillbaks på brottsplatsen.
- Det sista jag minns var en massa sparkande fötter, säger hon när LT träffar henne vid stationen i Södertälje centrum.
LT träffar den 20-åriga tjejen som utsattes för den brutala gängmisshandeln vid pendeltågsviadukten tidigt i lördagsmorse. Hon visar LT runt på brottsplatsen och berättar om den blodiga misshandeln.
- Vi hade varit ute på krogen för att fira min pojkväns 20-årsdag, säger hon.

Med dem hemåt gick två tjejkompisar och en killkompis.
När de passerade pendeltågsstationen och närmade sig viadukten dök fem till sex ungdomar upp i åldern 15 till 18 år. De började skrika glåpord.
- De skrek "jävla hora" efter mig och jag sa väl något tillbaka, säger hon.

Då gick tonåringarna till attack.
- Vi hann knappt blinka så kom det 20 till 25 stycken mot oss från alla håll. Det gick så snabbt att jag tror att de bara väntade på att få hoppa på någon.

Först attackerades pojkvännen med flera slag i ansiktet. När han föll sprang fler fram och sparkade mot huvudet.
- Jag låg och försökte skydda huvudet, säger han.

När den 20-åriga kvinnan försökte hjälpa sin pojkvän slogs hon också ner.
- Det sista jag minns var minst åtta par fötter som sparkade från alla håll. Sen svartnade det för ögonen, säger kvinnan.

När hon återfick medvetandet låg hon kvar på marken och tittade upp på sjukvårdspersonal som anlänt. Hon fördes till Södertälje sjukhus där skadorna sågs om. En hjärnskakning gjorde att hon kräktes flera gånger.

Hon hade blånader och skrapmärken i huvudet, bröstkorgen var intryckt av stampningar och låren fyllda av stora blålila märken från sparkande fötter.
- Jag har svårt att andas riktigt i dag eftersom någon stampade på bröstkorgen, säger hon.

Pojkvännen fick också blånader, men värst skadade blev hockeygrabbarna från Gnesta som grep in när de såg misshandeln av kvinnan.
- Jag såg aldrig när de grep in, då var jag avsvimmad. Men jag är oerhört tacksam för att de gjorde det. Annars vet jag inte hur det hade gått, säger hon.

Läs mer om misshandeln i torsdagens LT
Reporter:Epost:
Torbjörn Granströmtorbjorn.granströ[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0