Årsresumé 2009 Bilder + text

År 2009 har verkligen varit MITT år. Så underbart och det absolut bästa året som någonsin varit! Ja gillart!Julafon 08 friade Anders till mej.. Självklart sa jag ja!

Januari

Började med att jag fyllde 25 år 1/1. Den 2 januari hade jag fest. De va en lyckad kväll som inte slutade förrän tidigt på morgontimmen..


Mellan allt är det galen bröllopsplanering som gäller...

7 januari trodde jag att jag skulle bli förlamad... Jag skulle göra de förskräckliga ryggmärgsprovet.. Men det gick bra.. De närmaste dagarna följde biverkningen av fruktansvärt huvudvärk. Jag trodde då jag hade fått hjärnblödning eller nåt liknande..

9 januari började jag med mina B12 tabletter, för de låga värdet. Jag fick 5 sprutor i skinkan och efter de är det tabletter som gäller...

12 januari började vi fixa med inbjudningskorten...

14 januari blev jag av med jobbet... Men ja grät knappast för det...

18 januari va vi ett gäng som drog till Måsnaren. Där vi grillade och Anders försökte sig även på och pimpla :D De gick inget vidare...

22 januari åkte jag till min syster i nynäs, som förövrigt var höggravid då. Jag va husmor för en dag och åkte sedan hem med hennes sambo, till ”kära slöddertälje” igen..

23 januari va Anders på vinterfest med jobbet. Och jag och Anna va ute och dansade på hamnmagasinet.

27 januari va vi på visning i ett hus i Mölnbö. Det huset ville vi ha... Iaf till en början..

Nångång i januari skickade vi ut våra bröllopsinbjudningar. Dom var hemmagjorda och tog mycket tid av oss..

 

FEBRUARI

3 februari var det besiktning av huset. Det gick ”igenom”. Han tyckte dock att vi skulle kolla ventilationen på vinden. Han kunde inte kolla närmare på de då de inte var hans område..

4 februari föddes min andra systerson. Måns.

7 januari åkte Anders och hans pappa till huset i Mölnbo och tittade uppe på vinden. Dom drog med en kniv där och det forsade ut vatten. Helt förstört! De skulle kostat oss en heldel. Så vi backade ur. Tur att dom åkte dit måste jag säga, för på måndagen skulle vi ha skrivit kontrakt...

14 januari mötte jag upp mamma nere på stan. Vi skulle kolla ut en bröllopsklänning. Vi hade bokat tid på både Bröllopspecialisten och Prinsessa. Visst fanns det mycket fint! Men ingen som riktigt blev jag.

Nån dag efter va jag och AK i Nykvarn och köpte en bröllopsklänning till mej. En bättre begagnad som va super fin! Den var verkligen JAG JAG!!


21 februari var det partaj! Då fyllde Carola 50 år och och vi va dit bjudna till en överraskningsfest för henne. Det va riktigt kul! Och kvällen slutade med en aning mycket alkohol...

23 februar va det dax för mej att gå på anställningsintervju för Ronna Förskolor. Jag hade då redan varit på ett x antal intervjuer innan. Det tog då inte lång tid för mej att då ett vik inom Ronna förskolor.

27 februari fyllde älskling år. DÅ hade vi fin besök bestående av Anna, Kenta, Botte och Björn..

 

MARS

3 mars gick mitt kontrakt ut för Föräldrarkooperativet. De va då jag blev arbetslös på riktigt.

10 mars tog jag min första TESTLEKTION på Grönlunds trafikskola. Anders va då med för att höra vad vi skulle träna på.

11 mars började jag min färd genom Ronna förkolor som timvikarie.,

15 mars åkte vi till Uppsala för att fira min underbara vän Hanna.

21 mars åkte vi ner på stan för att fixa presentlistor. Folk hade tjatat om de. Så vi hade inget val ;)

25 mars körde jag min första riktiga körlektion. Jag hade då redan övningskört en del innan med Anders..

APRIL

3 april friade vi 1 år som förlovade... Jag var även den dagen till mitt gamla jobb och hälsade på och fixade lite med papper.

6 april hade jag tid på St Erik. Då fick jag reda på att jag såsmåning om skulle få en remiss till Lunds universitetssjukhus för vidare koll av mitt öga.

19 april var det dags för en husvisning igen i Hölö. Då va det ett hus som såg ut som Villervillakulla. Med pool på altanen. Men det va supermögligt och in pyrt. Så nej tack!

23 april va det dax för vigselträff i Sank Ragnhild kyrka. Där fick vi veta våran präst. Dock va hon inte där. Men vi skulle få träffa henne vid ett senare tillfälle

 

MAJ

9 maj fyllde Ingela 25 :D

Dagen bjöd på 2 visningar. 1 i Viksberg och 1 i Vagnhärad. Men inget att ha. Eftermiddagen tillbringade vi vid Malmsjön där vi fiskade. Vi fick 3 st stora regnbågar.

Sen är jag inte säker på datumet, men jag TROR att det va den 14 som Anders fick ytterligare 1 systerdotter. Lilla Elina.


15 maj var jag, Anders, mamma, pappa, Björn och Theresa på Hamburgerbörs. Där de va uppträdande. Nu kommer jag ju såklart inte ihåg vad de hette... Hmm tåls att tänka på..

17 maj hade vi 3 inplanerade husvisningar. I vagnhärad, Listinhill och Laxne. De första va för litet och för mycket folk. De skulle stiga så mycket, och va inte värd priset. De andra var på tok för litet. Och det 3e va helt underbart! Redan när vi parkerade bilen så sa jag till Anders att Det här vill jag ha!

18 maj var det dags och testduka i lokalen inför bröllopet. De tog sin lilla tid, men det gick tillslut bra.

19 maj var det dags för husvisning i Laxne igen. Då var Anders papp med och tittade. Jag var helt kär i huset! Det var även bara 1 månad kvar till bröllopet.


23 & 24 maj var det dax för den årliga Ösmomarknaden. Underbart och få köpa strumpor igen :D

25 eller 26 fick vi reda på att huset var vårat! Den glädjen är obeskrivlig!

28 maj skrev vi kontraktet på huset. Ingen var gladare än jag!

Nån gång i slutet av maj bestämde jag mej för att på allvar fixa körkortet! Min dåvarande granne höll också på för fullt med sitt..

JUNI

3 juni hade jag och Tuulikki bokat tid till halkbana och riskutbildning i Eskilstuna. De va en riktigt rolig men intensiv dag.  

10 juni hade jag tid för provuppsättning av bröllopsfrisyren. WOW Så fint de va. Jag var helnöjd!


12 juni var det dax för svensexa och min möhippa. Underbart rolig! De va då jag blev La Sandra :D

17 juni tillbringade vi sista natten tillsammans som ogifta.

18 juni Dukade vi i lokalen och ficade allt inför våran stora dag! Ingela sov hos mig den natten.

19 juni THE DAY!! Stress stress stress! Vi skulle vara på salongen klockan 12 för att få vårat hår fixat. Anna kom dit och hjälpte mej med sminkningen. Regnet ÖSTE ner. Pappa hämtade oss och de va rallyfart till Tveta Kyrka. Det fortsatte regna. I kyrkan spelades fel musik. Men vi sa JA ändå. Fest och god mat med alla nära och kära. Den absolut bästa dagen i hela mitt liv! 


20 juni blev det dax och grilla hemma hos mina föräldrar i Ösmo. All släkt från Norr som var med på bröllopet var där och vi hade trevligt!

Sen flöt det på. Övningsköra, packa, och plugga teori var det som stod mig närmast.

 

JULI

1 juli tog jag min sista körlektion...

2 juli blev det lite öl med grannarana..

3 juli FLYTTEN TILL HUSET! Underbart!


7 juli var det dax för mej och Tuulikki och bege oss till Stockholm. Då var det dax för teoriprovet! BÅDA klarade det och båda hade världens huvudvärk på vägen hem, då vi spänt oss hela dagen.. Men jeez vilken lättnad det var!!

10 juli UPPKÖRNING! Jag klarade det!! Woohoo ingen va gladare än jag. Jag fick då min första bil av min kära man!

(Bild lånad från google)

Dagrana flöt på och vi höll på hela dagarna i huset. På kvällarna var det inomhus och på dagarna hängde vi mest i trädgården. De va underbart. Självklart tog vi oss friheten och slappa vid poolen. Men de va inte alltför ofta..

28 juli åkte vi till Sundsvall. Vi skulle då hämta våran underbara amstafftik Zina. Vi tog även vägen förbi Kramfors och hälsade på Anders syster med familj.


 

AUGUSTI

Dagarna fortsatte. Vi staplade massa ved. Gick på massa promenader. Alla fyllde år.

17  augusti började jag jobba inom Ronna Förskolor igen.

22 augusti fyllde pappa 55, det firade vi med att grilla hos dom. Anders fick ett smatal av sin mamma att Ullis åkt in på bb. Trots att hon inte skulle föda förrän nångång i November..

23 augiust Lilla Leo föddes...

29 august hade vi inflyttningsfest och kräftskiva. Underbart med vänner. Då rymde även Doris hemifrån för 2a gången, och fick då även sitt utegångsförbud fram till sommaren 2010.

 

SEPTEMBER

Hände inte så mycket..

19 september var vi på bröllop. Rebecca och Per gifte sig.


24 september var jag på anställningsintervju i Nykvarn. De gick sådär. Chefen ville att jag skulle söka en annan tjänst som hon skulle lägga ut. Jag sökte den och fick komma på intervju igen.

 

OKTOBER

16 oktober hade jag fått tid till LUND. Men den blev ändrad.

18 oktober satte jag och Anders oss på tåget ner till Lund. Vi bodde då på patienthotellet och hade de bra. Visserligen bara 1 natt.



19 oktober var det dags för ”Mina ögontortyr” typ fyy vilket helvete det va! Massa undersökningar och grejer och vätskor i ögonen.. När vi va klara där fick vi gå ett tag och titta runt i Lund. Folk trodde nog att jag va bra skum. Där gick jag i mössa för de va kallt och solglasögon trots att det inte fanns nån sol....

23 oktober va jag på vårdcentralen och kollade upp min knöl i bröstet.. Jag fick en remiss till SÖS.

26 oktober var de dags för SÖS besök, och ingen va mer nervös än jag den dagen. Men knölen försvann och det visade sig senare att det var en ofarlig cysta! LÄTTNAD!

28 oktober var det dag för rättegång. Den hade skjutits upp från januari. Men nu blev den äntligen av.

NOVEMBER

2 november var det dax igen för intervjun i Nykvarn. Det slutade med att jag fick ett vik from 4 januari. Underbart!

23 november kom mina underbara flickor från Uppsala. Tarzan var då med. Och han och Zina röjde gärnet och lekte massor!


27 november började Zina löpa. Stor tjejen!

28 november använde jag och Anders våra SmartBox vi fått i bröllopspresent. Vi sköt pistol och det var hur grymt som helst!


29 november var det dax och julpynta. Då vad det dax för 1a advent.


 

DECEBER

9 december utmanade jag mitt körkort. Anders fick ((Vad vi inte visste då))  sitt första njurstensanfall.

12 december var det hundmässa och jag träffade ännu en gång mina fina flickor från Uppsala.

14 december skrev jag kontrakt med min nya chef.

16 december gjorde jag min sista arbetsdag inom Ronna Förskolor.

17 december var det dax för begravning. Hua! Anders fick även sitt andra njurstensanfall och geonled hela begravningen av smärta!

24 december firades i Ösmo. Som vanligt.. En fantastisk dag! Zina fyllde även 1 år :D


26 december kom mina föräldrar hit och firade mig.

28 december åkte jag och Anders till Vingåker. För att shoppa lite på outletten. Men de blev inte många kronor vi gjorde av med där...

29 december åkte vi till Hedlandet. Zina bet sönder våran badrumsdörr.. Kul hund!

30 december Zina fick sin 1 års vaccination och vi handelade inför nyårsafton.

31 december Sista dagen på året! Det firar vi med lite vänner och god mat och dryck! Jag ska även göra en smörgåstårta eftersom jag fyller år imorn.. :D

Så summan av kademumman: Ett perfekt år! Jag hoppas 2010 kommer bjuda på massa nya äventyr!

Gott Nytt År Alla Underbara Läsare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0