Underviktigt med ett BMI på 16.61

Jag har inte så mycket för mej nu innan jag ska börja med middagen.
Så jag googlade runt lite och kom fram till en sida som räknar ut BMI värdet...

Mitt BMI ligger på 16,61.
Jag klassas som underviktig. Överraskad? Nopp jag har alltid varit underviktig. Jag kan äta vad som helst utan att gå upp 1 gram.

För att jag ska räknas som normalviktigt borde jag enligt tabellen gå upp 5.47 kg.

Jag kopierade en lista därifrån för skojsskull..

Viktklasser

Det finns fyra olika viktklasser som WHO anger: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Det är viktigt att veta att gränserna för dessa viktklasser avser vuxna människor med normal muskelmassa. BMI stämmer alltså inte för kroppsbyggare och andra muskulösa idrottsmän.

Undervikt (BMI under 18,5)

Vid undervikt långt under BMI 18 bör du söka hjälp hos läkare. Undervikt kan vara farligt om du saknar insikt samt är undernärd. Vid aningar om anorexia nervosa eller av andra typer av ätstörningar bör du kontakta specialist.

Normalvikt (BMI 18,5 – 24,9)

Normalvikt är det sundaste du kan ha, försök dock bibehålla denna.

Övervikt (BMI 25 – 29,9)

Vid övervikt väger du för mycket i förhållande till din längd. Detta kan innebära hälsorisker och därmed ge kroppen komplikationer. Du bör kontakta läkare när du blir överviktig för att få råd om vart ditt hälsotillstånd befinner sig och hur du på bästa sätt, utifrån dina förutsättningar, kan göra för att nå en sund vikt igen. Vid kraftigare övervikt, från BMI 27, befinner sig de flesta i ett tillstånd där riskerna för högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2 är mycket större. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

Fetma (BMI 30.0 och uppåt)

Vid fetma är det viktigt att du går ner i vikt. Fetma är ett allvarligt hälsotillstånd där du har eller riskerar att drabbas av olika sjukdomar, genom exempelvis högt blodtryck, förhöjda blodfetter samt diabetes typ 2. För att undvika att ditt hälsotillstånd blir sämre bör du kontakta läkare genast. Vid aningar om ätstörningar bör du kontakta specialist.

Kika in och testa ditt BMI för skojsskull ;)


Kommentarer
Postat av: marina

Tjo!

Jo det är bara bra med Ilona, hon var nyligen här hemma i Värmland och hjälpte till lite med renoveringen (Hon målad fönster).

Ska hälsa henne från dig.



Nej jag sparar inte till något speciellt utan jag försöker bara komma undan så billigt som möjligt för att få så mycket pengar över som möjligt. Håller väl även på att betala av lite lån som jag har och då är det gott att komma billigt undan så man blir av med det snabbare.



Sen kanske det blir nån utlandsresa framöver om jag har tur :-).

2010-07-29 @ 23:18:49
URL: http://marinasinmyheart.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det där med uträkning av BMI stämmer inte för fem öre. Jag ligger själv på ett BMI runt 18, och jag är långt ifrån undernärd.

2010-07-30 @ 16:51:45
URL: http://dazzzling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0