Dålig uppdatering.. I KNOW!

Som min k'ra vän Hanna berätta i sin gästbloggning hos mej, har jag gått och blivit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen...
Ibland har man bara inte tid, och vissa dagar funderar jag på och bara ta bort den.. Men samtidigt så störs jag inte av att den blir dåligt uppdaterad...
Så e de..
Och nu när Hanna har gästbloggat så kanske hon får blodadtand för de och börjar gästblogga allt oftare ;)

Det har iaf varit fullt upp här i huset och med hunden och med allt annat...
De senaste dagarna har vi målat om i gillestugan.. Igår blev de sista gången, och äckelmattan åkte ut!
Nu ligger Anders på alla fyra där nere och lägger in nytt golv... Jag hoppas de blir prima..
Dock är vi lite oeniga om "tegelväggen".
Jag vill ha den vit. Men Anders tycker den kan vara som den är...
Han vann, eftersom det var han som gick med färgsprutan... Suck!
Men men, man kan ju inte få allt man vill här i livet... Tyvärr...
Men de blev bra! Den är förhoppningsvis klar till kräft och inflyttningsfesten på lördag...
BILDER KOMMER...

Annars då... Jo de rullar... Nu ska jag betala mina räkningar.. Jippie.. NOT!

Tack världens bästa Hanna för en grym gästbloggning =)
Du är sååå välkommen fler gånger =)

Gästbloggning pågår..

Taaada..


Här är jag nu, på andra sidan Sandras blogg. Har aldrig varit här förut. Men känslan känner jag igen. De va länge sen jag sist bloggade. Jag gillade de. Blogga va kul. Men så kände jag att jag inte vill att många ska veta mycket om mej. Bara sådär fick jag nog. De va nog bra, tror inte jag skulle vart en så aktiv bloggare idag. Vilket jag även påpekade att Sandra heller inte va, de va då jag hamnade här - på andra sidan Sandra. =)


Om man kan, så tror jag att jag idag kommer dö av tristess. Faktiskt så slog de mej att jag ofta använder just ordet tristess, men faktiskt inte vet helt hundra vad de betyder. Så jag googlade. Detta är vad som kom fram: "Tristess upplevs vid avsaknad av stimulans. Tristess är inte självt ett mentalt tillstånd men kan orsakas av speciella mentala tillstånd. Tristess kan vara en synonym för uttråkad eller liknande."

De är de jag lider av! Jag har gjort de i några dagar nu, hoppas tristess snart hoppar över till nån annan liten sate. Jag är på dagtid för ostimulerad, kan man säga så? Lät på nått vis knasigt. Det är de där med jobb, man måste hitta de rätta. Ska göra de snart tänkte jag.


Jag har en hund. Han har en hund kropp iaf, men jag tror han är en korsning mellan gris och nått annat. Han låter ofta som en gris. När han är trött och vi måste åka nånstans o han inte kommer när man ropar för han tror att om han låtsas sova så kommer vi inte åka, (jag vet att han låtsas sover för han kikar me ena ögat på mej, sen stänger han ögat blixtsnabbt) och det slutar med att jag måste lyfta upp honom, då grymtar han. Han grymtar ganska ofta faktiskt. Mer än gris vet jag inte vad han är, piraya kanske för han bits väldigt mycke. Och nått mer, med mycke energi. För energi är inte hans svaga sida! Han har hur mycke som helst. De är roligt att titta på honom.
Hans bästa vän är min systers hund. Han avgudar henne. Han vet precis vart hon bor, vilken dörr vi ska till och i vilket rum hon oftast är i. Han är ganska liten och knubbig fortfarande, som dom flesta bebisarna är, så när han viftar på svansen så följer hela rumpan me. O de gör han hela vägen från porten, in i hissen, i hissen o in i lägenheten. Om de fanns en tjejka boodie tävling för hundar så tror jag han hade vunnit den.
Han har fått smeknamnet Korven, min systers påhitt.
Då slår de mej. Tänk om vi människor kunde bli så hysteriskt glada när vi ska träffa våra bästa vänner. De skulle va kul. De skulle se roligt ut om jag hela vägen från parkeringen in till Empans lägenhet va så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Rumpan skakar jag, jag skrattar, fnissar o nästan tjuter för att jag snart ska träffa just Empan. Jag ska börja me de.

Hans bästa kompis nr 2 är min systers kompis hund. Han gillar henne mycket också men på ett helt annat sätt. Han leker mer med henne på deras vis. Visserligen är dom på ett sätt ungifär samma ras, samma släkte kan man nog säga. Så där leker dom som man säger: Lika barn leka bäst. Dom låter mer när dom leker. Man tror ofta att dom är arga, dom låter arga. Men allt är en lek, som allt annat när man är liten.
Jag önskar jag va liten... Mindre kanske man ska säga då jag fortfarande är liten.

Jag gillar min hund. Han gillar mej. Vi passar bra ihop han och jag.


Jaa, som sagt. Jag hoppas tristess hoppar över till nån annan. Jag vill inte ha tristess vid min sida längre. När jag går härifrån kommer jag göra slut med tristess. Känns skönt.


På Lördag ska vi på kräftskiva. De ska bli kul. Jag ser framimot de. Jag ska sätta en kräftklo i håret på Sandra när hon inte ser, fast inte me innehåll i. De är för gott för att sitta i hår, får bli bara skalet. Hoppas hon är full då också så hon inte märker nått.


Nää ni. Nu ska jag och tristess hänga lite i 2 timmar till innan jag gör slut.


Soo long suckers.

Tack för dessa rader.


Puss o kram Hanna-Panna!

Korven och hans käreste.OBS! Denna bild är tagen av en proffs fotograf - som finns närmare än ni tror.Två skitgrisar. =)
Jag säger då de. Piraya. De måste finnas i rasen.
De va de de....


2 månader som gifta ♥

Idag för 2 månader så¨stod jag brud... Underbart ♥ Och kärleken blomstrar mer än någonsin ♥
Jag vill göra de igen =)

Vi käkade middag hos svärföräldrarna...

Jag har även klippt mej idag.. Så nu e ja korthårig.. Iaf 2 dm kortare... Men de känns skönt =)

Nu ska jag sova.. Börjar 7 imorn och måste åka 6.15.... =/ Jeez.. Hur ska jag orka??

Nää nu time to sleep!


BracyVår bröllopsannons från LT

Här är våran bröllopsannons =)


Scannad av Carola =)


Mardrömsresan hem...

Så va även tisdagen över...

På jobbet gick de bra.. Dagen gick skapligt fort, men förmiddagarna är super sega!! Men de beror på att man är precis på samma ställe hela tiden.
På förmiddagarna är vi inne.. Vilket jag inte alls gillar.. Och då jobbar dom stationsvis.. Med de menas att som nu har jag ansvaret för vattenrummet...
Då ska jag sitta där hela förmiddagen, även om det inte är några barn där inne så ska jag ändå vara där...
Jag gillart inte.. Men dom tycker att det funkar, så då säger jag ingenting. Jag vill ju bli omplacerad...

Hemresan va en mardröm... Jag va livrädd... De börjagde med att bilen åkte sidled jätte mycket, och mitt i de så började de och spöregna.. Nä, snarare hällregna.. Jag såg inte ett skit, inte ens bilen framför mej... Ja körde 90 km/h.. De va flera bilar som körde i väggrenen, och en buss som stod stilla där..
Usch de va jätte obehagligt faktiskt!
Men man vänjer sig väl... Jag har ju inte haft kortet så länge än och inte kört så mycket...

Zina blev super glad när jag kom hem.. DOCK hade hon inte ens rört sitt aktivitetsben...

Imorn ska jag och Anders samåka.. Då ska Zina få följa med Anders till jobbet.. Känns otroligt skönt! Speciellt och veta att hon inte är själv hela dagen..
Jag slutar 16.30 imorn med.. Funderar på o kanske våldgästa AK om hon är hemma.. Annars tar jag mej en rejäl promenad till Anders jobb.. De tar ju ett tag och gå dit =)


Så va måndagen avklarad

Måndag idag då och första arbetsdagen efter 9 veckors "ledighet" är avklarad...
Det var pest och pina och stiga upp imorse, men de funkade... Jag gick upp 05.35... Men skulle inte åka förrän 7-7.15.. Men jag kände att jag behlvde ta de lugnt och äta frukost för en gångsskull...

Sen åkte jag till jobbet.. Resan gick bra! Tack vare Rix Morron Zon... Måste varit de iaf....

På jobbet gick de bra. Jag fick ett skapligt bra schema.. Jag villei nte ha min öppning, då man öppnar själv.. Jag vågar inte de...
Inte sen jag jobbade i Hovsjö och de va inbrott där.. Fasen man vet ju aldrig om det är nån kvar i huset...

Jag jobbar bara mellan tider.. Inga öppningar och inga stängningar.. perfekt för Zinas skull =)


Anders va på Djurmagasinet idag och köpte ett aktiveringsben till Zina.. Det är verkligen toppen, och det är tack vare Carola vi köpte de =)
Så 1000 tack igen för de bästa tipset.. Hoppas de fungerar imorn med ;)


Man sätter lixom som skivor me kött på  sidorna som hunden får bita loss.. De tar ett bra dag...  och är ett bra tidsfördriv =)

Nu ska vi snart ut med hunden och sen sooooooooova!!

Imorn blir de jobb igen..

Jag väntar och väntar och längtar INTE tills på måndag =/

Snacka om sovmorgon... Jag gick inte upp förrän 10.00... Jeez...
Anders va ute med Zina innan han åkte och hämtade veden...
Jag gick upp gav henne mat och kokade på tok för starkt kaffe...

Nu sitter jag och väntar på att anders ska komma hem, för att sen pka ner till vägen och kolla på Mälaren runt =) Mamma och pappa ska åka, men dom avbryter här vid oss och hälsar på oss istället =)

Usch jag har sån galen ångest inför måndag! Inte för att jag ska börja jobba, utan för vart jag ska vara... Jag vill verkligen inte vara där, men jag har ju dock inget val...
Så det är bara o bita i det suraste äpplet ever och ta sig dit... SUCK!

JAG VILL INTE! JAG VILL INTE! JAG VILL INTE!!

Kan inte någon ge mej ett jobb?? Jag vill jobba på kontor! Tror jag.. Iaf pröva på.. Plugga känns som att det inte är nån idé eftersom jag inte vill ta studielån, nu när vi har hus... Komvux ör visserligen 1 allternativ, men då får jag ingen akassa...
Nää nu ska ja ta tag i huset och plocka undan lite, för att sen gå ut med hunden...

Nostalgi eller vad?? Kommer du ihåg tamagotchi?

Nån som kommer ihåg tamagotchi´n?

Jag gör det och jag fullkomligt älskade den!

När jag och syrran va på Hedlandet så hittade jag en tamagotchi.. Jag nästan skrek av glädje =) Självklart va ja ju tvungen och köpa en också! 15 kr.. Lite billigare nu än då...


Det e jätte rolig =) Den har 24 olika djur man kan välja mellan... Jag har valt en kamel.. Nu ska vi se hur länge jag kan hålla den i liv...
Förmodligen kommer jag glömma bort den.. Men men...

Den är förvisso inte lika kul som jag tyckte för mer än 10 år sen.. Men kul kanske de är ändå.. Det återstår och se =)

Hade du nån tamagotchi?

En mus i poolen =/

Idag har vi varit ute i skogen i 2,5 timmar.. Vi va ute på jakt efter lite svamp... Dock va de ända vi hittade detta...

3 ynka kantareller... Dessutom hade dom torkat en aning....
Vi får vänta ca 1 månad till och ge oss ut och plocka trattisar =)
Då brukar de bli en aning mer än detta...

Vi gick ven lite vilse... Men men... De löste sig ju efter ett virrvarv i skogen..

Mitt i de vilsna hittade vi den här rackaren..

En huggorm... De va Anders som hittade den... aaa eller hitta o hitta, de va inte så att vi letade.. Men de va han som såg den... Jag e ju näst intill blind när de gäller sånt.. Jag ser ingenting =/

Igår när vi satt på framsidan av altanen så lät de som de började spöregna.... Det gjorde de inte.. Men de kom ett helt stim av flygmyror!

Poolen! Va min första tanke. Vi måste sätta på poolskyddet! (( ja jag vet att det är lag på att man ska ha den på om man inte badar))
Vi gick till andra sidan och kollade... Hela poolen va svart av flygmyror... Vi började håva in dom rackarna...
Då ser jag att det är nåt i poolen, vid filtret...
En mus... Den va stendöd... Och förmodligen alldeles stel... =)
Nu har vi haft en groda, en mus och massa småkryp i poolen... Nån som vill komma och bada?? haha


Den "lilla" räkningen...

Nu är det så att jag fick en "liten billig" räkning idag på en 5 siffrig summa...
Jag undrar om det är nån som känner sig manad att betala den??


Nån som vill??

Nähä inte de??

Nä då får jag väl ta den själv då...


Filippa K

De blev ingen polisanmälan idag... Polisen som vi pratade med va SUPER trevlig.. Hör och häpna, en trevlig polis i Södertälje!!
Iaf.. Hon tyckte att vi ska ta kontakt med en jurist för att se hur vi ska gå vidare och grejs..
Mer kan jag inte skriva här...

Vi handlade upp presentkorten idag från Cervera och Inspiration..

Dom nyaste Filippa K muggarna, som jag länge har velat ha!! Såå snygga!


Och 2 bra att ha brickor =)

Även ett champange glas från servera som vi fickk ett liknande av i bröllopspresent =)

Nu ska jag tjata på min man att vi ska äta mat.. Han håller på och kopplar in tv i sovrummet =)

NAAAAJS!!

Skärpning Folket!!


Vår fina vaxduk & polisanmälan!

Idag skulle vi åka till Börsen i Åkers Styckebruk.. Woohoo tänkte ja som aldrig hade varit där.. Jag trodde de va Ö&B liknande... Men när vi kom fram visade de sig vara en VI-butik... Jahapp...
Visserligen en aning större med mer saker än en vanlig mataffär...'
Där köpte vi diverse prylar..

Vi köpte en vaxduk till bordet på framsidan.. AS GRYMT!!

Snygga va???

Ikväll har vi haft finbesök av våra gamla grannar =)
De va jätte kul och träffa dom igen =) De va ju ett tag sen sist.. Jag hoppas vi ses igen den 29:de =)

Nu är Anders ute i hundgården med Zina... Jag vet inte varför han är där, men han ville väl hålla henne sällskap...


Vi har iaf bestämt att vi ska göra en polisanmälan nu... Mer än så vill jag inte säga..  Så nästa gång vi åker till Gnesta eller Södertälje så blir de ett besök på polisstationen...

Underbara dag!

Idag åkte vi till Gnesta för att hämta mitt körkort som kom förra veckan.. Men vi har inte haft tid och åka och hämta de... Vi åkte även förbi Gnesta glas och fixade nya rutor till växthuset =)
Nu e de fin fint

Vi röje ju upp i de för nån helg sen.. Innan de va de ogräs upp till taket och man spg inte ens att det låg stenplattor under.. Så de blev en glad överraskning =)
Innan vi såg dom undrade vi hur folk e funtade egentligen som sätter ett växthus direkkt på en gräsmatta... Nu vet vi ju att det inte är så..

I växt huset växer

Succini ((stavas??)) Som jag fick av Carola när dom va här på besök =)

Det växer även gurkor, cilipeppar, basilika och timjan där inne =)

På vägen hem från Gnesta så stötte vi på de "lilla" fordonet..

Det tog VERKLIGEN upp HELA vägen.. Som tur va så åkte den inte så långt..

Hemma igen så käkade vi lunch... Vi köpte kräftstjärtar, baguett och skagenröra. Aioli hade vi hemma... Phh fyy vad gott det va!!
Mmm...

Efter lunchen tog vi tag i och bygga den där trappan som vi pratat om att vi ska bygga, från baksidan av altanen ner till verkstan...
Sagt och gjort.
Jag försökte verkligen allt vad jag kunde... Dock gick de inge vidare för mej och spika bamse spikarna, men ja va en jäkel på använda cirkelsågen =) Aaa inte i börja då, eftersom de blev snett och vinnt.. Men sen...


Trappan blev super bra.. Dock tog jag ingen bild nu när den är helt klar, men en bild finns när den är provisorisk uppsatt =)

Snyggt va =)

Ja följe även med Anders ner i boden och kollade... Och fyy vad skräp och roliga saker de ligger där... MEst skräp... Jag hittade den här där...

En TAXI-skyllt =) Så nu kommer de finnas en taxi här i Laxne och de e jag :D

Jag har även sått lite valmoblommor som jag fick av Carola.. Dom skulle planteras nu så de blir nåt till nästa år =)
Jag blandade svarta och rosa =)
Jag planterade även de andra valmofröna i de jätte krukorna vi har vid trappan =) De kommer bli finfin =)

jag hittade även en super söt och go Zina i buskarna

Hon är så bäst! Jag lärde henne "tassen" igår. Och idag så kör hon med de hela tiden när hon tror att man har godis =) Sööt!

Nu ska ja kolla runt i cybervärlden =)

Vad har ni gjort idag då?

Jeez

Åhh jag är så galet irriterad!!
Nu undrar kanske ni varför... Jo för att jag är det! Svarar jag då!

Idag har svägerskan med familj varit här och solat och badat. Mys!

Jag har haft "semester" 3 dagar nu.. Aaa eller egentligen 8 veckor. Men då har vi hållt på och röjt i trädgården hela tiden.. Men nu har jag haft 3 dagar utan och ens lyft ett finger för trädgården.
Jag har bara solat och badat hela dagarna och det har varit HELT UNDERBART!

Anders har istortsett gjort klart hundgården idag.. Iaf utvändigt... Det blir såååå fint =)
Han e duktig han, min man =)

Nu ska jag snart värma maten.. De får bli resterna från igår..
Mackaroner och falukorv =)

Imorn ska jag ta mej till Gnesta en sväng och hämta mitt nya körkort.. =)

Fan! Hunden ligger och fiser! De luktar allt annat än gott!!

Zina leker med sin bulldog =)

Dagens to do..

Idag har vi röjt som tusan på tomten... Massa bråte som ska till tippen imorn... Sen blir de bara o packa släpet igen, för ytterligare en vända...

Vi har ven hunnit med en tripp till skogen och plockat svamp... Dock va vi bara ute 1 timme, men hitt askapligt för att de va sån kort tid...


Nu ligger Zana helt utslagen i rottingstolen och sover... Hon har sprungit runt och lekt hela dagen...


Nu ska vi äta tunnbrödsrulle... Aa eller inte jag, men Anders...

Zina den fina

Här är lite bilder på Zina som jag nyss tagit.. Dock är dom en aning suddiga då jag använde mobilen... Men va gör de? Hon e ju vackrast ändå =)

Folkrace i nynäs

Idag har vi varit på folkrace i Nynäshamn.
Självklart va Zina med.. Hin va hur cool som helst!
De fanns hundar överallt, men hon brydde sig inte om dom. Hon titta lite på dom, men inget mer. Hon låg mest och sov och va verkligen avslappnad =)

Bilresan gick också jätte bra! Inga kräkor alls! Vi gav henne visserligen en halv åksjuketablett innan, men på vägen hem fick hon ingenting.. Och ändå gick det verkligen skitbra!
Vi åkte i morse vid 8 tiden och åkte hem 21.15, så tabletten hade slutat verka =)

Nu ska jag hoppa in i duschen.. Hela jag är grå av damm, då de va skapligt torrt på banan och damma som sjutton... Men de va kul.. Jag älskar ju o kolla på folkrace och vi har varit iväg nästan varje år sen jag va liten..
Dock va de lite segare än vanligt... Vet inte om de berodde på att vi hade sämre platser eller vad de kan varit..

Efter racet åkte vi till mamma o pappa och käkade mat.. Grillade hambyrgare och kyckling för dom som åt de...

Nää nu duschen!

RSS 2.0