Katten som försvann och den nya familjemedlemen

Heeeeeeeeeeej alla!

Vill bara meddela att jag lever =)

Som ni säkert vet så har ju Anders semester nu.. Så det bli inte många timmar om dagen vi är hemma. Aa eller hemma är vi, men inte många timmar vi är inomhus.. Vi flänger runt i trädgården och fixar allt som ska göras innan vintern.. När vintern kommer ås blir de ju inomhusprojekt =)


En annan sak som de flesta vet är ju att vi har fått en ny familjemedlem =)  En amstaff som är 7 månader och heter Zina.

Nu är det säkert många av er som tänker Aha, en kamphund, ja det vet man ju vad de är för hund. Bla bla bla.. Ni som tänker så kan sluta läsa nu. Eller läsa klart och strunta i o lämna spydiga kommentarer! OK?? Bra!

american staffordshire terrier är INTE en kamphund! Hundar föds inte till kamp. Dom blir vad man gör dom till! Kamp tränas fram, inte föds fram! Dessutom är american staffordshire terrier godkänd i SKK.

Gå in på google och sök på american staffordshire terrier så får ni läsa de själv!

Det finns ju typ en oskriven regel som säger att man inte får fråga en hunds ägare vad det är för blandras. Det är tydligen jätte känsligt om de inte skulle vara så att det va en blandis. Desamma tycker jag om folk säger JAHA EN KAMPHUND... De är fruktansvärt irriterande! Och man måste försvara sig hela tiden.. Det är ju inte så att man får de svaret om man skulle ha en goldenretriver. Hallå! Dom kan också få fel i skallen!


Nog om det!


Idag har vi flängt runt... Anders jag och Zina har varit i Södertälje.. Snacka om bortskämd hund.. Och har fått hur mycket som helst... En bilbur, en ny säng, leksaker, nytt koppel och halsband och you name it...

Dock är hon väldigt åksjuk...

När vi hämtade henne i Sundsvall så kräktes hon bara 2 gånger.. Jätte bra. Men idag när vi åkte till Södertälje ((3,7 mil bort)) och hem så kräktes hon 6-7 gånger... Åh snuttan, ja tyckte så förfärligt synd om henne!

Vi åkte också till veterinären och gav henne e vaccinationsspruta.

Sen åkte vi hem och tog de lugnt en stund..


Igår försvann min underbara katt Doris. Hon försvann vid 19 tiden. Vi leta och leta fram till klockan 01.30, sen gick vi och la oss.. Jag kunde inte somna och låg och lyssnade på dörren hela tiden ifall hon skulle komma.. Men de kom ingen Doris.. Jag somnade och vaknade, låg och lyssnade och somnade och så höll det på hela natten.

När jag vaknade innan 10 tiden så sprang jag ner för o kolla vid alla dörrar.. Men ingen Doris. Anders gick ut med Zina och jag ringde syster och va helt hysterisk. Hon kan inte ha hört ett ord vad jag sa till en början. Men ja snyftade fram att Doris inte kommit tillbaka, och verkligen grät som ett barn som har tappat sin klubba. Jessica försökte lugna ner mej med "Hon kommer tillbaka, katter kan försvinna i veckor och sedan komma hem" och "Katter hittar alltid hem igen".


Vi pratade och sen la vi på. Jag hade fått ett meddelande tidigare som jag gick ner för o läsa. Så titta jag ut genom fönster och där sitter Doris! Min underbara älskade Doris!  Jag öppnade dörren och hon sprang in och sprang till matskålen och där lyfte jag upp henne och vi gosade länge. Då kom mina tårar igen...
Men glädjetårar.


Min blogg kommer förmodligen inte vara så aktiv de närmaste veckorna... De kommer förmodligen bli 1-2 gånger i veckan. Anders har ju som sagt semester nu så vi ska börja bygga på hundgården.
I helgen är det folkrace i Nynäshamn.. Dit ska vi =) Men bara på söndagen, då det är finalen =) Sååå jäkla sköj!

Oj vad beträfligt långt det är inlägget blev =)

PRINSESSAN ZINA


Våran underbara amstaff Zina, 7 månader ♥

Tårarna har runnit nerför min kind..

Nu har jag gråtit... En del faktiskt... Men de va bara glädje tårar som kom... Jag har nämligen suttit och kollat igenom alla korten från bröllopet.
Åhh jag vill gifta mej igen!
Tänk all förberedelser man har gjort innan, så är det bara slut på ett par timmar...
Visst att man har alla minnen och bilder, men ändå...
Jag vill vara finast i världen igen.
Jag är iochförsig alltid finast i världen enligt min man, men ja vill vara de en hel dag igen. Inför hela släkten och vännerna! Åhhhh!

Det va den absolut lyckligaste dagen i hela mitt liv!

Jag håller på och ska framkalla 200 bilder... Vi har lätt överr 2000 bilder, men hallå? Man ska ju orka kolla igenom dom också =)

Jag ska köpa mej några fina album som jag ska sätta in dom i sen =)

Nu ska jag börja med maten, så den är klar tills älsklingen kommer hem!

ÄNTLIGEN ÄR DEN BORTA!

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN!!!

Nu har jag staplat in all ved!!! Woohooo!! Gymet, släng dej i väggen! Här räcker det med att stapla ved och greja i trädgården =)
Fan vi har ju bara bott här i 2 veckor och nårga dagar, och jag har redan hunnit rasa i vikt... Visserligen e ju inte de såå bra.. Jag vill ju inte gå ner i vikt eftersom jag e nöjd med min kropp.. Men jag vill ju ha lite muskler.. Men de kommer nog snart...
Väldigt snart i denna takt... =)


Veden är borta! Kvar är endast spån, bark, flisor, sten och jord!

Nu sitter jag i soffan och lyxar till det med en smothie! Grymt god! Ja ska göra en till Anders när han kommer hem =)

Yammi!


Den lilla fågeln flög in i rutan...

Imorse när jag skulle släppa ut katten DOris på baksidan av altanen så satt den här lilla rackaren precis utanför...
Den hade förmodligen flygit in i fönstret...

Jag va så orolig att den skulle flyga iväg och landa i poolen... ((ja jag vet att man måste ha poolskydd, men eftersom jag är gräsänka på dagarna så kan jag inte ta bort skyddet när jag e själv!))
Men efter ett tag så kvicknade den till och skutta in i buskarna, sen flög den iväg...

Tur att jag inte hann o släppa ut katta!

Detta med ved är nog inte min grej..

Igår lagade jag ju fetafyllta köttfärsbiffar... De blev jätte gott! Ja e nöjd!

Innan maten betsämmde jag och Anders att vi skulle göra absolut ingenting under kvällen... Båda kände för i vila lite, eftersom de har blivit en heldels arbete sen vi flyttade hit..

Mitt under maten så ringde telefon... De va en som bodde på andra sidan sjön som skulle komma hit med 10 kubik ved.. Men han ville komma hit och kolla vart han skulle tippa av de...
Han sa att han skulle komma imorgon ((Asså idag)) Med veden...
5 minuter efter att han åkt så kommer en traktor med släp full med ved...
Jag och Anders stod och kliade oss i huvudet och undra vad de va för ved som kom nu... Men de visade sig vara en annan snubbe som Anders pappa hade fixat.. Ja han hade fixat ved åt oss...

Han tippade de breve sjulet, eftersom sjulet va fullt med stubbar som inte än hade blivit klyvt...

De blev en helvetes jobb kväll!
Anders började med att lägga staket runt sjulet. För där skulle veden som kom igår ligga och torka innan de kunde stoppas in i vedbon.
När de va klart så staplade vi ved i ca 2 timmar... Båda hade skit ont i ryggen och va helt möra....

Idag efter jag druckit mitt morgon kaffe så gick jag ut och fortsatte stapla ved... De va ca 5-6 kubik kvar.. Men efter lite mer än 1 timme så blev jag så satans hungrig... Jag gick in och värmde maten från igår... Satte mej i soffan och degade, men kom snart på att jag var tvungen och gå ut igen och fortsätta...
Jag hann vara ute i ca 5 minuter så börjar de regna...
PANIK!
Ja kasta på veden på skortkärran och tippade av den i sjulet och fyllde skottkörran igen och höll på så tills de va fullt där inne... Stå staplade jag upp allt...
Det regnade mer och mer... Så jag va tvungen och avbryta... De va då jag gick in och satte mej här... Nu skiner solen igen och jag ska ut och lasta in dom sista 2 ((???)) kubikerna..

Faan va trist... De obbigaste e att vi måste göra om de i höst... Ja för då ska allt som ligger i sjulet in i vedbon...
Och dessutom kommer han från andra sidan sjön med 10 kubik inom ett par dagar.... Men de ska staplas direkt in i vedbon som tur är...
Men de känns som en heldel dubbelarbete....

10 kubik ved som kom igår....

Stapla ved och slita

Åhh jag började kriva ett inlägg tidigare idag... Jag hade ingenting och göra så ja skulle kolla om de va nån som hade nån idé...
Men när jag reste mej upp för att gå på toaletten så kom bonden med ved till oss... 1 kubik....
Så jag fick iaf nåt o göra...

Jag lastade på skotkärran och körde in i verkstan och stablade för fulla muggar....

men nu har vi iaf ved =)

Men vi väntar på 10 kubik till.... Pust! Jag blir ju anfådd o bara tänka tanken på att stapla upp den... Men men.. Så e de när man bor på landet och måste elda för o få varmvatten..




Nu ska jag slappa framför datan en stund.. Sen ska jag börja med maten... Jag ska göra fetaost fyllda färsbullar, färskpotatis och brunsås....

Åhh hoppas de blir gott =)

1 månad som gift!

Japp idag är det 1 månad sen vi gifte oss ♥ Och allt är fortfarande helt underbart!

Idag fyller även Empan 25. Och Hanna och Kristian har hämtat sin sötsöta hund Tarzan idag =)

Med andra ord, en fullspäckad dag =)

MC olycka

Då har man bott här i 2 veckor, och det skrivs redan om Lilla Laxne =)

De va en MC olycka här igår kväll.. Jag o Anders höll på i trädgården när vi hörde ambulans...

Läs mer här

De e konstigt att de inte är fler olyckor här, med tanke på all rullgrus som är på vägarna...

Ser de inte najs ut, så säg till =)

Idga har jag legat här... Vid VÅRAN EGNA pool! Ha! Hoppas du är avis!! =) tihi skoja bara.. Jag VET att du blev avis ;)


Jag har även dammsugit alla våningar.. 3 st.. De tog ca 30 minuter.... Fyy vad jobbigt... men man kan ju alltid kasta sig i poolen efteråt =)

Det äckliga djuret var...

Jag har fått reda på vad de var för äckliigt djur som kom fram när vi klyvde ved...

Det var en vedstekel.... Jag tyckte de mest såg ut som ett monster... Men dom kommer tydligen alltid/ ofta fram när man hugger ved...

Så nu vet jag =)


Jag döör!!

Igår efter att jag började klippa grätet och efter att jag målat utesoffan, så gick vi in och tog en dusch...
Efter duschen satte vi oss och mös i soffan och kollade på tv...
De kliade som fan på revbenet och min första tanke va FAN EN FÄSTING!!
Anders tände lampan och kollade... Mycket riktigt... Där satt den lilla jävulen och sög ur MITT blod!

Årets j'vla fästing! Dra åt pipsvängen med dej! Sa jag när jag spolade ner den i toan... Ja jag vet att man ska elda upp den.. Men den försvann ju ändå...

När den är borta ringer jag mamma och berättar att jag håller på o dö...

Jag: - Åhh mamma! Jag håller på och dö!
Mamma: - Va e de nu då?
Jag: - Jag har för bövelen haft en fästing på mej!
Mamma: Ja de va väl inget ovanligt, Har du tagit fästingsprutan nu då?
Jag: - Nej, jag har ju inte gjort de än...
Mamma: Men ta den, de e bra nu när du bor på landet...

Okej... Vart fick jag nån sympati?


Den va så liten att den knappt syntes...

hata laga mat!

Nu ska jag börja laga tråkmat! =( men vill ju ha den klar tills min älskling kommer hem... Hoppas han är piggare idag.. igår va han trött o halvotrevlig =) Men jag älskar ju honom ändå =)

Lax och färskpotatis...

Har jag sagt att jag HATAR och laga mat??

Få fler unika beökare lätt som en plätt =)

Du har väl inte missat hur du lätt och enkelt får flera unika besökare till din blogg??

Bli bara medlem här, så kommer du straxt efter se hur statistiken ökar!

Det är enkelt, det går snabbt och det fungerar verkligen!
Såå, bli medlem här nu =)

Bara fyra bitar kvar..

Åhh när man blir så sugen på choklad så att man nästan dööör så fanns det bar 4 fjuttiga bitar kvar.. Och dom försvann ju i ett naffs...



Men..

Jag hittade en till =)



Och blev såå här glad =)


Tänk vad lite choklad kan göra en glad =)

Idag har jag...

Idag har jag:

♥ rensat ogrär på grusgången
♥ solat vid poolen
♥ dammsugit mellan våningen
♥ hämtat posten
♥ slappat vid datan
♥ läst lite ur min bok
♥ blättrat igenom SOLO tidningen där spiderchick var med i en kolum . Hennes blogg är den roligaste!
♥ ätit Marabou´s choklad med frystorkade jordgubbar.. SÅÅÅÅ god!
♥ Kollar runt på fejjan
och... inget mer..

Diverse surr om igår..

Igår kom Ingela hit.. Vi låg vid poolen och snacka massa skit och badade.. De va super varmt...
Efter nån timme kom AK och Lisa förbi..
Jag och AK drack kaffe och Lisa tog sig en husesyn.. Efter de så drog vi till Hedlandet..
Lisa åkte före mej eftersom jag inte hittade.. Jag fick ringa upp henne 2 gånger för att påminna henne om att de va en 70 väg och inte 50.. Efter andra gången jag ringde så gasade hon upp till 60...
När vi kom fram så frågade jag henne varför hon låg och puttra i 60 hela vägen.. Till svar fick jag: - Jag trodde inte du ville köra så fort...
Hmm jaha? ja vill ju inte bli av med körkortet för att jag kör för sakta.. Tro´t eller ej, men man kan faktiskt det!
Dessutom älskar jag ju och köra fort... Ju snabbare dessto bättre =)
Men eftersom prövotiden är 2 år, så gäller de att vara noga med hastigheten...

Efter Hedlandet så drog jag och Ingela till Gnesta... Vi skulle hämta ut mitt körkort =)
Vi åkte till ICA som hade paket utlämning.. Där möttes vi av en snorktjej som typ dumförklarade oss för att vi inte visste vart STOPP och Statoil låg... Jaha?

Efter vägbeskrivningen så hittade vi rätt...
Dock så står de Sandra Nilsson på namnet och Sandra Sjöberg på namnteckningen.. Hmm dubbla budskap =) Men de är väl inte såå lång tid kvar tills det blir ändrat...

Vet DU vad detta är för djur??

I tisdagskväll så hjäöptes jag och Anders åt att klyva och stapla ved. De va jätte mysigt! De roligaste är att vi hjäälps åt med allting!
Iaf.. På ena stubben hittade jag ett jätte konstigt djur! Jag har aldrig sett ett sånt tidigare...

Nu undrar jag ju självklart om nån av er sett ett sånt??
Den har en stor gadd på baken, och ser allmänt ful ut....



Yvonne! Kan du fråga Per om han vet vad de här är för djur?? Han som jämnt hugger ved kanske vet....

Njuter av de underbara vädret!

Igår blev vi klara vid 19.30 tiden.. Vi åkte från anders jobb då.. Jag körde min bil och han körde sin bil... De va första gången jag körde en längre sträcka själv... Det gick jätte bra.. Jag satt med headsetet i örat så jag kunde vara beredd o svara om de skulle ringa...
Jag satt även och poppade lite musik =) De kändes mycket bättre än när de va helt tyst i bilen...

Idag vaknade jag vid 10 tiden... Jag gick upp och drack morgonkaffet, startade en tvätt och disk maskin.... Gick ut och satte mej på framsidan och njöt av de underbara vädret...
När kaffet va uppdrucket så gick jag till sjulet och oljade in möblerna igen... för 4e gången... Men nu behövs inte stolarna oljas in nå mer, men brdet ska jag göra en gång till så fort jag är klar vid datan....

Jag har hängt tvätten ute, så den torkar snabbt =)
Så mysigt...
Jag funderar också på att spola av altanen på framsidan... Den är en aning skitig.... Jag får se hur långt jag hinner med de =)

Nu ska jag kolla fejjan en sväng!

Hoppas ni har de bra!

Vit tröja på en verkstad?

Imorse när vi åkte så kände jag för o ha min nya vita adidas tröja på mej.... Den va vit i ca 10 minuter efter att vi kom hit.... Bra Sandra! Ha en vit tröja på dej i en skitig verkstad....

Men men... De e ju bara till o hoppas på att SUPER 10 fungerar!!


De syns visserligen inte så mycket på bilden.. men den är skitig..

Då har man varit på akuten då...

Japp... jag sitter fortfarande kvar på Anders jobb... Jag fick åka iväg tidigare och hämta mat till oss... Men de va ingen lång strecka jag behövde åka... Bara en bilfärd på vanligtvis 3 minuter.. Men eftersom jag körde lite fel så blev de längre... Så det blev mer 10 minuter...
Efter vi hade ätit så dammsög jag MIN bil, så nu e den finfin..
Anders höll på med sin bil och fortsatte me motorn... Precis när jag är klar med dammsugningen så hör jag Anders..
- AJJJJJ JÄVLAR!!
Jag tittade förvånat på honom och såg att han stod med en vit trasa mot skallen... Och när han tog bort den va de fullt med blod... =/
Shit tänkte jag.. Nu blir de till o åka till akuten... För de va gaanska djupt...
Sagt ch gjort.. Jag körde...
På akuten så fick vi sitta i 2 timmar innan de blev vår tur... Väl där inne så tog de 2 minuter... Dom limmade bara, och tur va väl de.. Annars hade han fått rakat av håret och fått gått med mössa =)

Men nu är vi tillbaka på hans jobb, och jag passar på att uppdatera bloggen, eftersom den har kommit i andrahand...

Ö&B hann jag inte med idag... Men de får bli en annan dag...
Imorn ska jag bara va hemma... Helt själv igen..

De e väl de som e de tråkigaste med att bo så långt ifrån alla kompisar... Visst, jag har både bil och körkort, men de kostea ju multum om jag ska sitta o åka fram o tillbaka till södertälje hela tiden...

Men är de fin väder imorn så ska jag slappa vid poolen och bara softa =)

Jag har ju bara doppat mej i poolen 2 gånger sen vi flyttade in för en vecka sen =) Men de kommer väl flera tillfällen till de... Jag hoppas att det är bra väder när Anders får semester...
Vi hade ju planer på att åka upp till Jämtland, men jag tror att de inte blir så... Visst de skulle va skönt och roligt och hälsa på släkten, men eftersom Doris ((katten)) är så fruktansvärt åksjuk så blir de så synd om henne eftersom vi måste åka och lämna henne i Ösmo...

Och eftersom Anders bara har 2 veckor semeste så tror jag att de kommer bli galet stressigt om vi ska flänga runt och hälsa på alla.. Dessutom har vi ju både pool och en båt, så vi kan ju dra ut på sjön och ha de mysigt, bara vi 2...

Nu ska jag kolla runt lite på bloggarna som jag missat o kolla =)

Så va de söndag..

Idag ringde klockan 8.00... Jag skulle köra in Anders till jobbet så han kunde byta motor på sin bil....
Men eftersom jag bara har haft körkortet i 2 dagar och inte riktigt kört själv önnu, så vågar jag inte köra hem... Så jag tog med mej min dator och lånar hans jobb internet så kkan jag iaf fördriva tiden lite....
Men ja vette faan om jag kommer orka sitta här i 7-8 timmar....

nu är jag dessutom svin hungrig...

ja ska åka bort till Ö&B och köpa målarfärg till Gillestugan... =) Då kan jag måla den i veckan =)

Jag är så satans himla jäkla glad att jag klarade mitt körkort OCH teorin på första försöket!! De är så ofattbart!! Dessutom sägs det ju att det är svårare och klara uppkörningen om man är privatist =)
MEN JAG GREJADE DET!!!


JAG KLARADE KÖRKORTET IDAG!!!!

JAG KLARADE KÖRKORTET IDAG!!!!

Åhh jag är så satans glad!!!

JAG KLARADE KÖRKORTET IDAG!!!!

JAG KLARADE KÖRKORTET IDAG!!!!

Åhh jag är så satans glad!!!

Bilder inne i huset =)

Här kommer några bilder innefrån huset...

ENTRÉ  PLAN

Köket... Kommer förmodligen målas om så småning om...


Matrummet med vårat nya supersnygga köksbord o stolar


Vardagsrummet.... Inte helt klart.. Men snart..

ÖVRE PLAN

Vårat sovrum


Gästrummet / barnrummet vid senare tillfälle.. Inte klart...


Allrummet/ Datarum... Inte klart... En soffa ska dit vid senare tillffälle...



Klädkammaren också i allrummet... När lampan där inne är släckt så är dörrarna en spegelvägg =)

Källarvåningen har jag inga kort på.. Där är de inte så mycket gjort... Likaså gille stugan.. Den används just nu som et förråd =)

DU VET VÄL ATT DU FÅR FLER LÄSARE GENOM ATT KLICKA HÄR. dET ÄR ENKELST, DET GÅR SNABBT OCH DET FUNGERAR VERKLIGEN!

Jag klarade teorin!

I tisdags så åkte jag och min gamla granne till Stockholm.. Vi skulle till vägverket och göra teorin...

JAG KLARADE DEN!!! Wooohooo!!


Jag fick 55 rätt och man va tvungen o ha minst 52 =)

HA!

Grannen klarade de också... Hon fick 61 rätt! Och idag klarade hon uppkörningen! STORT GRATTIS

Tuulikki!!
 
Anders ringde mej nyss och sa att han har köpt en bil... Jaha? Bara sådär?? Men vi måste ju ha 2 bilar nu när jag skaffar körkort =)


Färdig installerade i huset! Underbart!

Så då va man tillbaka i bloggbärlden ett tag...
Jag har haft fullt upp med flytten till huset.. Därav ingen lust och blogga... Eller ja har visserligen inte ens haft tid...
Det är mycet som ska fixas.
Dom som bodde här innan, har bara låtit trädgården förfalla i stortsett... Men nu är den finfin!

Flytten hit gick i fredag.. Vi fick hjälp av nya grannarna. Dom är hel bra! Jätte trevliga och hjälpsamma..
På fredagn höll vi på till ungofär 01.30 och packa upp och fixa ordning.. Jag fixade köket och Anders sovrummet..
När vi va klara med de, så tog vi oss ett dopp i poolen.. Trots regnet =)
Sen va de duschen och sen sova....

På lördagen vaknade jag 06.00 av att jag trodde jag skulle dö... de va så galet varmt u sovrummet, de va precis som när man tältar och de är varmt och kvavft... Men när ja kollade klockan och såg att jag bara sovit 4 timmar så somnade ja om...
Vaknade igen 08.30 och då gick vi upp... Vi åkte till lägenheten och städade ur den, Sen åkte vi och STOR handlade.... 3500 kr fattigare åkte vi hem till vårat hus...
Där packade vi in allting, och sedan kom familjen Lindberg... ((Anders syster me familj))
Vi plcokade upp klädkammaren och fixade massa saker...
Dock är våran klädkammare på tok för liten för mina kläder.... Men men... De får bli ett senare projekt och bygga ut den...

Nu är iallafall allt istortsett klart! Och de är super skönt..
På söndagen så höl vi på i trädgården och donade... Rensade allt! Anders pappa och andra syster kom hit och vi fick en heldel hjälp! TACK!

Igår höll jag på och rensade stenplattorna vid poolen... Så nu är de fint där med... Jag slipade även trädgårdsmöblerna och sen hjälptes vi åt och olja in dom...
Idag regnar de som tusan, men jag ska ev gå ut i sjulet och olja dom en gång till..

Ingela skulle egentligen komma idag, men eftersom de tar 2 timmar för henne o åka, och hon fortfarande sover så sa jag att hon får komma en annan dag istället. Jag vill inte sitta här och vänta på att hon ska vakna..

Källaren... FY vad den såh ut... Ingenting va gjort där, och det låg skit tamefan överallt... Så i tisdags kväll höll vi på och fixade där.. Så nu ser det någorluna ok ut.. Men vi är inte klara där på långa v'ägar... Men snart... En vacker dag...

Nu ska jag ner och kolla möblerna =)

Bilder kommer komma så småning om...

RSS 2.0