Redo för sängen!

Nu är jag redo för sängen. Jag har precis duschat och sitter nu och väntar på att tiden ska gå så vi kan gå med Zina en sväng. Sen är de CSI och sova.
Undrar om jag lyckas hålla mej vaken hela CSI. Förra måndagen somnade jag ovaggat i en av reklamerna...

Så kan de va....

Nu ska jag stänga ner och titta på tv....

Omplantering av alla blommor!

Jahapp då var de söndag igen.
Dom vanliga sysslorna är gjorda, såsom tvätten. Eller den är inte riktigt klar, jag har 2 maskiner kvar...

Jag har även planterat om alla mina blommor. De var välbehövligt kan jag säga!
En blomma som jag har som är efter min mormor (Som för övrigt gick bort för snart 10 år sen) den har nog aldrig blivit omplanterad.
Rötterna hängde ur planteringskrukan så jag fick skära sönder den. Men nu har den fått ny jord och nytt utrymme för att växa i.

Dock hade jag inte tillräckligt stora krukor... Så en kruka har sin planteringskruka sticker upp 1 cm. Inte så snyggt, men vad ska man göra?
Jag måste hitta nya billiga gärna enhetliga krukor som jag kan ha. Som de ser ut nu står de ju olika färger i varje fönster...


Vilket underbart väder de är ute!
Jag satt på altanen och drack mitt morgonkaffe i solen. De va underbart! Anders och Zina va iväg på en långpromenad, medans jag tvättade och höll på med mina blommor.

Snart ska vi iväg till tokstan. Min svärmor fyller år idag så vi ska dit och gratta henne..

Nu ska jag ta och plugga lite matte!
 
Hoppas ni haft en bra helg. De har jag! O än e den inte slut ;) Ikväll e de ju Solsidan :D


Grattis Nynäshamn till motorvägen! Premiär...

img_2028 (MMS)

Grattis Nynäshamn till motorvägen! Premiäråk på den då :)


Nu är vi i bilen på väg till syster. Åhh j...

Nu är vi i bilen på väg till syster. Åhh ja längtar tills vi är framme. Jag har inte träffat mina föräldrar sen julafton!! En evighet sen med andra ord. Gud vilket härligt vårväder de är! 3 plusgrader och strålande sol! Vårkänslorna sprudlar i hela kroppen! Jag har burit in min jordsäck så den kan tinas upp till förhoppningsvis imorn så jag kan börja plantera om alla blommor. Mina pelargoner växer så se knakar! Snart e sommaren här och jag längtar galet mycket! Fast egentligen längtar jag mer till våren då allt ska sås o fixas :)


Kalas, semla och ågren

I helgen är de kalas dax. Nästa helg likaså, och även helgen efter blir de kalas.
Jag fattar inte varför alla ska fylla år samtidigt.

Imorn åker vi ut till Nynäs för att fira syrran och mamma. Vi ska vara där vid 13 tiden och innan de ska jag till Hedlandet för att köpa en present till en annan som fyller år... Vem kan de vara?
Nästa helg blir de uppsala för att fira Hanna som börjar bli med åren ;) De ska bli underbart att träffa henne igen!
Helgen efter e de 30 års kalas som står på schemat. Eller kalas o kalas.. 30 års fest blir de.
Så nu e de fullt upp varje helg.

Idag har vi fixat pass. Jag har även köpt nagellacksborttagning! Välbehövligt då jag har svart nagellack på hälften av naglarna.

När vi skulle in på In & Finn så mötte vi en tjej. Ganska kraftig med linblont hår. Min första tanke när jag såg henne var SEMLA! Jag blev supersugen på semla när jag såg henne.... haha... :D
Konstigt.

Efter In & Finn gick jag in på Din sko och hälsade på Tullan. De va inte igår jag träffade henne!! Vi bestämde att vi måste ses snart!

Efter de fixade vi mammas present och sen gick vi till bilen och ringde Kina för att beställa mat.

Sen blev de hemfärd!

Efter maten somnade jag på soffan. Jag är D Ö D E N S T R Ö T T! Och sov i lite mer än 1 h. När Anders väckte mej och sa att vi måste gå med Zina fattade jag ingenting. Jag var då helt säker på att det var mitt i natten. Klockan var endast 18.00...

Juste, fick ett brev från SÖS idag. Jag måste dit. Dom vill ta prover från min cysta i bröstet... :( Jag som trodde allt var frid och fröjd nu. Att jag inte behövde göra något mer...
Tänk så fel man kan ha.
Plötsligt har jag fått en klump i bröstet som inte kommer att försvinna förrän jag har fått svaren... När ska jag dit? Hur 17 ska jag kunna komma ifrån jobbet för att åka dit? Vi har redan fullt upp!
Som tur e så ska jag boka tiden själv. Remissen har dom redan. Så på måndag måste jag prata med mina kollegor för att se när de passar bäst.. Hej Ågren!

Nu ska jag ta och använda mej av mitt nyinköpta nagellacksborttagning!

Skit matte!

Åhhh jag är så jävla arg och irriterad!
Jag har verkligen gjort allt för att fatta den här hemska Matte A men nu har mitt tålamod verkligen tagit slut! Jag har gillat när jag inte har fattat och då blivit ännu mer taggad.
Men nu! Jag fattar ingenting och har försökt i timmar! Anders har försökt förklara för mej. Han har tillochmed tagit hjälp av pepparkakor. Men jag fattar ingenting.
De slutar med att jag blir sur. Nu har jag STORA planer på att maila min lärare och säga att jag skiter i de här!
Om 3 veckor ska jag ha mitt första prov. Då ska jag ha gjort 69 sidor, och nu ligger jag på sidan 23!

Jag och matte går verkligen inte ihop!

Nu ska jag fortsätta sura!

Mötet med ett monster

När jag kom hem idag och öppnade dörren möttes jag av ett monster.
Nästan iaf...

På insidan av dörren satt denna äckliga insekt och förmodligen njöt av värmen...


(Dock dålig bild)

Den var grön med svarta prickar på. Den åkte ut fort som faan efter att jag tog bilden!

Illamående och grattis syster

Idag åkte jag hem tidigare från jobbet. Jag mår inte alls bra. Eller nu e de ju bättre och jag ska jobba imorn.
Men jag har mått illa hela dagen och haft fruktansvärt ont vid solarplexus.
Tillslut orkade jag inte längre. Så jag åkte hem och vilade.
Jag gjorde allt för att inte somna. Så jag satt vid köksbordet och lästa Vi i Villa och Hänt Extra. Efter de tog jag mej an pusslet. Och banne mej vad de gick bra! Jag älskar att lägga pussel. Jag tycker att de är avslappnande.
Nu är de dock de svåraste kvar, vilket ledde till att jag tappade motivationen. Dessutom hade jag suttit i 2 timmar och pusslat.....



Nu väntar jag på att Anders ska komma hem. Jag är dödens trött! Så jag ska bara svulla i mej min hamburgare som han ska köpa med sig till mig och sen ut med hunden, då också ta med soptunnan och sen sova.
Imorn blir de jobb igen. Hoppas jag mår bra då!

Bta har jag fått för mej att de är torsdag idag... Tänk så fel man kan ha...


Idag fyller min älskade syster år. Hela 35 bast. Gaah! Hon börjar bli gammal den donnan ;)
GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SYSTER! JAG ÄLSKAR DEJ!

APT, Matte och Pussel

Igår blev de inte heller nåt inlägg. Iaf inte på kvällen.
Jag prioriterade nämligen bort bloggen för att plugga matte.
När jag hade pluggat klart orkade jag inte ens sätta mej vid datorn, så då satt jag kvar vid köksbordet och byggde pussel. Anders tröttnade dock efter 5 minuter och satte sig i soffan istället.

Idag kommer de förmodligen inte heller bli nå fler inlägg.
En kollega ska följa med mej hem idag och titta hur vi bor :) Vi ska fika och sen ska vi åka tillbaka till jobbet för att ha APT. Not so fun.

Därav tror ja inte att de blir nåt mer blogginlägg.

Nu ska jag åka.


1000 bitarspussel

Igår blev de inga inlägg från datorn. Jag började skriva ett, men glömde sen bort de när Anders tyckte att vi skulle göra nåt annat än att jag skulle sitta här och han framför tv:n.
Så vi började pussla :D



Anders frågade redan efter 2 minuter när man fick säga att man har lessnat :D
Men jag svarade gladd att de får du säga när pusslet e klart :)

För mej e de en rätt bra övning med pussel. Jag har ju problemet att jag inte klarar av halvdanna saker. Jag vill att allt ska vara klart NU NU NU redan igår.
Så nu har jag en bra och tålamodig sysselsättning :D


Tidigare på dagen var vu ute på långpromenad med Zina. Tanken var att vi egentligen skulle åka iväg och promenera med henne,´men varken jag eller Anders hade nån speciell lust med de, så vi tog en långpromenad häromkring.
På väg tillbaka när vi gick längs vägen, brevid ett dike med rinnande vatten i, såg vi en mycket opassande sak. Eller opassande och opassande. Den kändes lixom inte hemma den här årstiden....

Men i snön låg en...

uppblåst badboll....


Nu finns här inga dammtussar eller smuts. ...

img_1962 (MMS)

Nu finns här inga dammtussar eller smuts. Nää här är de skinande rent! Jag blev så glad när vi insåg att vattenfall inte alls har kopplat in våran el. Jag fick lixom ett glädjerus i hela kroppen o energi. Bara flödade. Jag visste inte alls vad jag skulle göra med all energi som kom så jag bestämde mej för att börja storstäda.. Damma varje liten pinal, dammsuga och torka golven :) nu blir de en kopp lyxkaffe och bara slappa. De finns en fördel med söndagarna, men bara en. Och de är att det är solsidan ikväll :)


Här hemma lagas de ägg på lite olika vis.....

img_1958 (MMS)

Här hemma lagas de ägg på lite olika vis..  Nu har frukosten intagits och vi ska gå på långpromenad med zina.. Dock inte runt sjön då de är så fruktansvärt tråkigt att gå där på vintern. Vi ska åka till Mariefred eller Strängnäs och promenera..


Fixat naglarna och pluggat

Idag har jag bara gjort nödvändiga saker..
Jag började morgonen med en kaffe, sa sedan hejdå till älsklingen som skulle åka o jobba. Efter de busade jag med hunden, hämtade alla negelgrejer, fixade naglarna, när naglarna var klara var de dax att gå ut med hunden och sen plugga matte.

Så.

Nu hoppas jag att mina naglar ska bli lite mer tåliga. Jag har gjort gelénaglar idag. Pyssel, men välbehövligt. Min naglar hade blivit rätt långa och jag vill att dom ska hålla nu. Så jag förstärkte dom bara med gelé och sen målade jag franskmanikyr på dom. Vilket egentligen inte behövdes då mina naglar är extremt vita. Men nu är de gjort. Förmodligen kommer jag ta bort de imorn. De blev nämnligen lite kladdigt på ena nageln och de stör jag mej fruktansvärt på....
Men annars gick de bra.

Matte har jag också suttit med. I 3 h! Till en början gick de bra, men sen slutade hjärnan att fungera. Den gick bara på tomgång. Så jag la ner. Men jag var då nöjd!

Nu ska vi snart ut med Zinafina och sen ska vi börja med maten och kolla på film film film, äta cheeseballs och bara slappa. Skönt!

Imorn har jag ingen aning om vad som händer. Känner mej lite småstressad över att inte veta vad som ska göras. Jag vill ju att de ska hända saker hela tiden. Sängkläderna ska iaf tvättas. Och så ska ja ringa mamma som fyller år :D

Nää nu ut med hunden så man får nån mat i magen!

Ciao!

Här är jag o väntar på min älskling som ko...

img_1956 (MMS)

Här är jag o väntar på min älskling som kommer med tåget från götet :) dock får ja stå ute o frysa så ja kan passa bilen.. Jag har inte råd med en ny pbot... Maken fick ju en för bara en vecka sen o jag fick ju en i början av december :(


Gräsänka, strykning och uppsättning av gardiner

Jag är gräsänka... Till imorn... Anders är i Göteborg med jobbet. Dom ska på nån bilmässa... Han ringde nyss och berätta om den goda maten dom just ätit... Själv åt jag en halvkall micrad matlåda från igår... Halvkall var just vad den var... Jag tror att våran micro håller på att pajja... Jag fattar inte varför de inte blir varmt...
Visserligen använder vi inte den så ofta, förutom när vi poppar popcorne.. Vilket är rätt ofta... :)

Så, vad har jag gjort då...

Eftersom jag är ensam passar jag på att göra tråksaker...

Jag har tvättat en maskin,

Jag har köpt ett nytt sköljmedel. De luktar SUPERGOTT!

 och "roat" mej med att stryka gardiner...

Jag har även satt upp gardinerna i väntan på att jag ska fixa tyg till mina kommande hissgardiner...

Trots att jag inte är nåt stort fan av panelgardiner blev de rätt bra med dom :)






Så jädra fina!

Jonas e här på besök. De va inte igår.
Han fick middag och jag fick presenter :D Jag älskar presenter och de jag fick var superfint! Jag är super glad och de passar perfekt i mitt vardagsfönster :D


"Rostiga" ljuslyktor :D

Såå jädra fina!!

Min nya kalender :D

Idag kom ÄNTLIGEN min kalender från tryckdig.se :D

Som jag har väntat.. Den kom i sista stund då den gamla går ut denna vecka :)

Så fin den är va :D






Visst e den rätt fint :D Kul iaf och rätt personlig :D

Hästpass och tröttast!

Gårdagens hästpass resulterade i massa matteplugg och ingen datortid.
Jag var hemma strax efter 21, och var måttligt trött. Idag är jag också super trött trots att jag somnade 22.20....

Ny ska jag kila...


Jag längtar INTE tills imorn!

Usch vad jag verkligen inte längtar till imorn....
Jag ska börja 6.30 och då hade jag egentligen slutat 14.15. MEN vi ska ha avdelningsplanering imorn kl 17.30- ca 20.30... De kommer bli en låååååång dag!!
Även nästa vecka kommer bli en lika lång dag... Eller då till 19.30.. För då ska vi ha APT....
Helt värdelöst!

Men men, de är bara att gilla läget. De kommer alltid bli nån som blir drabbad, dock jag 2 gånger irad. Min enda tidiga dag...

Skitsamma...


Idag när jag kom hem öppnade jag matte böckerna (som för övrigt ska med imorn) och sen satt jag där i 2 timmar. De va riktigt kul! Faktiskt! Anders lagade maten medans jag plugga :D

Nu ska jag titta på Konferansresan? Verkar va ett riktigt dåligt program om man tänker på hur förra avsnitt va... Men men... Snart sooooova!


Jag trodde huset skulle braka in

Fy så trött jag är! Jag har sovit som en kratta och vaknat minst 10 gånger..
Vi har nämligen haft takras, och de har dånat som bara den. Jag trodde hela huset skulle braka in....

Usch ja har ingen lust att sätta mej i bilen idag... Anders kunde knappt ta sig varken upp eller ner (promenerat) för våran backe här utanför då de bara var glansis...

Igår när vi skulle åka till Willys i Strängnäs och handla så var de huuuuur mycket vatten som helst på vägarna, även massa is och trots + grader var de väldigt spårigt...
O nu på vädret berättar hon att de kommer frysa på senare i veckan...

Dock litar jag inte på vädret... Eller metrologerna.. Jag litar endast på YR.NO

Nu ska jag kolla runt i cybervärlden innan jag ska dra till jobbet...

Före och efter bilder fönsterbrädor

Jag är såååå nöjd! Idag har jag målat våra fönsterbrädor. Och fyy vad bra de blev!
Se själva!

Före.. Dock köksfönstret som fortfarande är omålat.. De ska målas när vi ska göra om i köket. Ev gör jag de en annan dag...

Hemska furubrädor....

Efter


En helhetsbild


Så.. Vad tycks?

Laven Manne har blivit en fjäril

Kommer ni ihåg mitt inlägg om vårat nya husdjur? Gör ni inte de kan ni läsa de här.

Vi släppte inte ut den då de var så galet kallt ute. Jag hade helt enkelt inte mage till att göra de.
Nu har vi passat på att följa dens utveckling. Vilket har varit väldigt intressant :D
Först va den ju vit...

Sen efter ett tag blev den grå/brun och lämnade som ett skal efter sig.
Imorse hörde Anders att de lät konstigt från burken. När han öppnade den såg han att den har blivit en fjäril :D En ful brun/grå :)



Anders tyckte att nu skulle den få hitta sitt egna, och höll på att släppa ut den. Men den ville inte desamma och inte ja heller. Jag menade på att släpper vi ut den nu kommer den ju frysa ihjäl.
Och eftersom Manne (som jag döpt den till) inte heller ville lämna sin trygga burk är han nu kvar där :D


Promotar mej själv lite :D GILLA

Även jag har fallit för GILLA knappen på bloggen. Nu är de bara att gilla gilla gilla :D Helst alla inlägg ;)
haha :D Men glöm inte lämna kommentarer för de ;)
Passar också på att påminna er om att lägga till mej på bloglovin :D
Under min presentation till vänster hittar ni den ikonen.

Nya gardiner och nya orkideér

Oj oj vad bloggen har hamnat åt sidan de senaste dagarna. Men vad gör de? De är ju min blogg :)

Idag har jag knappt suttit ner nånting. Jag har haft eld i baken och stökat och grejat. Nu sitter jag med en iskall smirre i handen och njuter av friden... Eller egentligen inte. Egentligen vill jag fortsätta fixa här hemma. Men de ska sparas till imotn. Jag måste lära mej att allt inte behöver göras på engång, utan att de faktiskt kan vänta tills senare.

Idag har jag sytt mina första gardiner! De ni! Jag köpte tyget förra veckan, och då skulle dom bara behövas fållas i kanterna. Men eftersom dom såg rätt fjuttiga ut i våra fönster sprättade jag upp de som redan var sytt och sydde om dom. Jag måste erkänna att jag är rätt nöjd!


Nu är jag redo för att sy mer. Det var riktigt kul!

Jag fick en symaskin av mamma i somras. Men jag har lixom aldrig haft nåt att sy, så jag har inte behövt använda den... De är inte den nyaste direkt, men Husqvarna e ju de bästa märket på symaskiner, och dom gamla är ju bättre än nya. Så e de ju visserligen med de mesta ;)

Min nya vän.... Skönheten :D

Idag när vi var inne på K-rauta köpte jag 2 st orkideér. Dom hade jätte bra pris på dom 2 stängslade... 169 kr! Nu måste jag bara lära mej att hålla dom vid liv... Jag är rätt bra på att få dom o inte överleva....




Nu har jag kommit på att jag vill ha alla fönster fulla av dom... Men de skulle nog bli för dyrt eftersom jag skulle få köpa nya hela tiden....

Jag har även klippt mej... Dock blev de bara topparna... 3-4 cm... Så de syns ingen skillnad.. Men de känns...
Imorn blir de till att färga håret.
Jag ska även slipa och måla fönsterbrädorna, sätta upp mina förbannade jä*la panelgardiner... JAG HATAR PANELGARDINER!!! Usch vad hemska dom e! Men jag har inte så mycket att välja på för tillfället... De eller inga alls. Inga alls skulle va de bästa om de inte va sån jäla insyn från grannarna....
Vi ska även hinna med att storhandla. Min underbara make har ju frostat ur ena frysen medans jag hållt på och grejat med mitt :D Imorn ska han ta andra frysen ;)

Nu ska jag ta och svara på alla kommentarer... Jag kör så långt jag orkar ;)

Idag kanske jag ska ta mej tiden att svara...

img_1935 (MMS)

Idag kanske jag ska ta mej tiden att svara på alla kommentarer.. De är en heldel om man säger så... Jag älskar att få kommentarer, men ack vad jobbigt de är att svara på dom om man inte gör de på en gång..  Nu e vi påväg hem. Jag har klippt av de värsta av slitet, köpt hårfärg, tabbar en hamburgares kladd (dvs ketschup o lök) i håret, köpt örhängen och även 2 orkidéer  2 stängslar för 169 kr. K-rauta is the shit ;)  Nu när ja kommer hem ska ja måla våra fönsterbrädor och försöka sy gardinerna :) great!


Nu sjappar vi till Södertälje! Här ska de ...

img_1934 (MMS)

Nu sjappar vi till Södertälje! Här ska de klippas hår, köpas hårfärg och nya fönsterbrädor :)


Matte A vs Matte C

Hello!

De känns lite konstigt att fortfarande vara hemma, trots att klockan är rätt mycket på förmiddagen.. Men jag börjar inte förrän 10.30 idag, eftersom jag stänger...
Men jag ska åka om 30 minuter...

Igår satt jag och pluggade matte. i 3 timmar!! De kommer ju inte bli 3 timmar varje gång, men de gick så bra och jag blev så glad att jag kunde. Visst fick jag ringa syrran några gånger för att få hjälp. Hon är så bra på att förklara! Tack bästa syster för hjälpen!
Hon har btw pluggat Matte C.... C lixom.... En annan ligger på A.... Vart har hon fått sin hjärna ifrån? Varken mamma eller pappa är ju direkt några matte-snillen...

Men de va faktiskt rätt kul. Iaf när jag kunde... Ett tal fastnade jag på i 40 minuter... Dessutom e ja så envis så när jag inte kan sitter jag och prövar o prövar tills de tillslut inte händer nåntingt. Då blir de telefonen för att ringa till syster....

I helgen ska jag också sitta och plugga lite... Kul! Jag ser redan fram emot de.. Min lärare berätta att de är bra om man gör lite varje dag. Minst 1 tal om dagen... Vi får väl se hur de blir med de....

Nu ska jag fixa de sista här hemma innan de är dax att dra till jobbet...

Hoppas ni får en toppen helg och toppen dag!

som ni märkte blev de inget blogginlägg ig...

img_1929 (MMS)

som ni märkte blev de inget blogginlägg igår. Jag startade inte ens datorn.. Jag var på inskrivning i skolan :) jag träffade min lärare som verkar toppen bra, och vi gjorde upp en studieplan för mej :) idag blir de förmodligen inte heller nåt blogginlägg förutom de här.. Jag ska nämligen plugga nu :) de ska bli både kul o spännande. Hoppas bara jag klarar det!


Min vita dröm

Jag vill så mycket just nu. Jag vill massor. Samtidigt vet jag inte alls vad jag vill göra.. De är en konstig.
Jag vill inreda klart i vardagsrummet. Samtidigt som inte orken finns. Jag vet inte exakt HUR jag vill ha det. Eller en bild har jag såklart, men de fattas vissa delar i den. Jag vill ha ljust och lantligt. Shabby chick stil helt enkelt. Men de är inte så lätt när man har relativt nya möbler från IKEA.
Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag inte brytt mej. Då hade jag skickat ut de gamla och köpt nytt.
Men är man inte ekonomiskt oberoende och har planerat in en resa till Thailand finns de inte allt för många ören att vända på...

Så kan de va.


Bild

Nu ska jag stänga ner och läsa min Hänt Extra som jag fick i brevlådan idag ;)

En krossad svanskota!

Guuuuuuuuuuuuuuuuuuud så trött jag är!!!

Idag har vi suttit på föreläsning exakt HELA dagen. Imorn kommer jag ha träningsvärk i hjärnan för all info som intogs under dagen.. Förmodligen.
Hur gick de med mitt arsle då? Eller jag menar med min svanskota. (Jag får inte säga arsle för Anders, han tycker inte att de är samma sak som svanskotan)
Det gick iaf inte alls bra. Värken blev värre och nu har jag fått ont när jag står upp... Iaf vissa gånger...
Jag undrar vad de är...

Hoppas de försvinner snart iaf. Jag har ingen lust att gå till läkaren och blotta röven ;)
Vad skulle jag säge?
-Hej! Jag har gjort illa svanskotan. Jag har varken ramlat eller slagit mej. Ahaa dra av mej brallorna? Nää de tänker ja inte göra. Svullen? Nää de är ja inte heller...

Eller?

Dom kommer ändå inte se nåt.. Kanske ja behöver en knotknackare? De kanske skulle hjälpa? Vart finns sån? I närheten av Nykvarn tack!

Äsch, nu orkar ja inte svamla mer... Snart blir de bingen! Jag är dödens trött!

Eftersom jag förmodligen har en släng av ADHD, alt ADD, så har jag extremt svårt att koncentrear mej. Jag har fullständigt knäck i lurarna när de gäller att lyssna. Idag var såklart inget undantag. Jag vill göra saker medans jag ska lyssna på nån så jag brukar rita. Då hör jag bättre.
Så detta åstakom jag med idag under dagens föreläsning.... ;)


Före och efter bilder vardagsrum

Igår började jag renoveringen av vardagsrummet.. Jag höll på fårn 9.30 och var inte klar med 1 grundmålning vid 20.30 på kvällen! Jag var rätt slut kan man säga.... Anders var i Katrineholm och hjälpte sin farfar flytta...
Skitsamma här kommer bilderna...

Dock är ingenting uppsatt.. Varken gardiner eller hyllor...

FÖRE





EFTER




Såsmåning om kommer de komma en ny soffa också... Vet inte när bara... De kommer bli lysande när de är klart!

Jag är iaf supernöjd!


Vårkänslor

Sådär då.. Då var de söndag och en ny arbetsvecka börjar imorn. Great! Imorn ska vi dock ha föreläsning om nya läroplanen från 8-16.30.... Jag är inte så taggad. Jag vet inte hur jag ska klara av de, då jag inte kan sitta.. Det har hänt nåt med min svanskota... Jag har haft fruktansvärt ont i den sen julafton.. Jag märker de inte så mycket OM jag inte sitter.
Jag får väl ta med mej en kudde eller nåt ja kan sitta på....

Agda 87, här kommer jag!


Igår började jag med renoveringen av vardagsrummet... Idag blev jag klar! :D Bilder kommer snart...

Idag gick vi runt sjön. De var snorhalt! Men de va rätt mysigt. Solen sken och jag fick VÄRLDENS vårkänslor!


Eftersom Zina började löpa igår ville vi inte släppa henne.. Så vi tod med den superlånga linan med kabinhake på :D De funkade de med ;)



Nu tänkte jag slänga in för och efterbilderna på vardagsrummet... :D

Jahapp! Då var man gräsänka hela dagen. Om...

img_1920 (MMS)

Jahapp! Då var man gräsänka hela dagen. Om ni undrar varför alla saker står mitt på vardagsrummsgolvet så är de för att jag tänkte börja måla här idag :) När katten är borta dansar råttorna på bordet ;) Dock tycker jag att de är konstigt. Igår kunde ja knappt somna för att jag var så ivrig att går börja. O idag har ja nästan ingen lust alls... Men de kommer väl. Nu ska ja dricka kaffe. Zina sover fortfarande uppe på övervåningen :) latmask :p


Nya inredningsgrejer ;)

Idag har jag flöng med Lisa. Vi möttes på Hedlandet, gick där inne nån timma och åkte sedan hem till mig för att fika och mellanlanda innan vi åkte till Gnesta.
Idag är första gången jag pratar om Doris utan att gråta.

Iaf... På Hedlandet skulle jag ha gardiner. Jag ville ha hissgardiner. Men fanns de? Ja. Men rätt storlek? Nej! Jag blev fly förbannad. Iaf ruggit irriterad. De slutade med att jag köpte tyg på metervara... Hur tänkte jag nu kan man undra? Tur att jag har en händig man ;) Han kommer dock få ett bryt på mej :D

Jag hoppas de kommer bli bra. Jag är dock orolig att dom kommer se för korta ut... Jag hoppas de inte blir så...

Min finfina gardin :)

Jag fick även med mej en magnetskylt?

Det är lite lite dålig bild.. Men den har samma stuk som klockan nedanför...


Från Gnesta fick jag med mej lite mer saker...

Från Eurostore fick jag med mej denna köksklocka :D

Som för övrigt bara kosta 75 kr och passar som ett smäck i vårat matrum...

Även en plåtburk... Vet inte riktigt vad jag ska ha den till men den var söt... Tänkte ha Zinas godis i den, men de har ja en burk till... Vi får se vad den får för innehåll... Kakor hade ju varit ett aldernativ, men vi har sällan kakor hemma...


Eftersom jag ska börja plugga matte nästa vecka va ja så klart tvungen att ha kollegeblock :D


Självklart va ja tvungen att gå in på hemköp o köpa världens godaste plockgodis....

Mina älskade peacemärken :D Love it!

Sen åkte vi vidare till Granngården :D
Där blev de godis till Zina och ett sommartäcke.... Regn och myggfritt vill hon ha min lilla dam ;)

Dock är de lite för stort... De är storlek 60 och hon har egentligen 50. Men vad gör de? De skulle ha kostat 279, men de va nedsatt till 50 spänn :D Perfekt!


Massa godis :D

Nu har min make kommit hem... Vi ska nu börja med maten och sen mysa...

Hoppas ni får en toppen helg!

En liten dikt

Jag har fått en dikt länkad till mig av Miko. Tack så mycket!
Jag tyckte att den var så fin så jag lägger ut den på bloggen... Här kommer den :)


När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Hon springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hennes ben bär henne fortare och fortare.
Hon har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...


Idag har jag pysslat.. Inte speciellt mycket, men jag har skrivit ut en bild på Doris och ramat in den :)



Min fina lilla skatt ♥

All energi på Zina...

Som ni har märkt har jag inte uppdaterat på ett tag. Jag har helt enkelt inte haft nån varken lust eller ork att sitta vid datorn... Jag har kikat in via min iphone och sett alla underbara kommentarer jag har fått. TACK SNÄLLA! Jag ska så småning om ta mej tiden att svara på alla..

Igår grät jag "bara" 3 gånger. Idag ingen. Jag får nästan dåligt samvete för att tårarna inte rinner längre. Men jag tror dom helt enkelt har tagit slut..
På morgonen och på kvällen är de värst. Jag förväntar mej fortfarande att hon ska komma och prata med mej, stryka sig runt benet som hon alltid har gjort.
Men hon kommer inte.
Zina letar och letar. Idag är väl första gången hon bara tittat lite efter henne..

Just nu lägger jag all min energi på Zina. Vi busar mycket och kramas massor. Ännu mer nu än förut.
Jag vill göra saker för att slippa sitta hemma o tänka, samtidigt som jag inte vill träffa massa folk. Jag är LIVRÄDD att nån ska börja prata om henne eller bara ens säga Jag beklagar eller dyl. Då kommer jag börja gråta igen. Jag vill välja själv om och när jag vill o kan prata om henne.

Idag har Johanna varit här med sin kille. Vi har fikat och umgåts. De var skönt att ha dom här. Vi pratade inte alls mycket om Doran, vilket kändes jätte skönt.

Annars har de inte hänt så mycket. Jag har lagat alla Zinas gossedjur som hon nästan slitit i stycken. Egentligen kunde ja lika gärna slänga dom och köpa nya. Men de är terapi...

Att laga alla gossedjur var som att gå in i en godisaffär med ett barn. Zina förstod inte alls varför hon inte fick leka med dom medans jag satt och sydde. Hon slet gärna tag i dom medans jag lagade dom... :)
Hon är söt, min hund!

När dom flesta blivit lagade fick hon beslutsångest vilken av dom hon skulle ha...

Hon har även fått tillbaka sin BIA-bädd.. Vi hade kastat ut den eftersom Doris alltd pinkade på filten på den.. Men nu är den skrubbad och hon har fått tillbaka den...


Mys!

Igår fick jag även hem ytterligare en Juicy dress :D En grå denna gång...


Nu ska jag snart börja med maten... Idag blir de tacos... Gott!

Älskade Doris, vila i frid, mitt Allt ♥

För 7 år sedan bodde jag vid Globen.  Det var augusti och jag var väldigt rädd för katter, då jag som 8 åring blev attackerad rätt illa av en orange katt med namnet Skrollan. Sen dess har jag alltid varit reserverad för katter och haft väldig respekt för dom.
En dag när jag bodde på Skärmarbrinksvägen 5, jamande/skreks de utan för fönstret. Jag bodde då på bottenvåningen och hade 3 fönster.
Jag tittade ut och såg hur en liten liten mager katt försökte gömma sig under en bil då måsarna attackerade den lilla krabaten.
Jag sprang ut och jagade iväg måsarna. Satte mej på huk och satt och pratade lite med katten. Den var mager och rejält uttorkat. Den orkade knappt gå och bara vinglade fram.
Jag gav den vatten, och den fortsatte gå utan för mina fönster.
Efter några dagar när ingen tagit hand om katten, började allt fler reagera. Många av grannarna stod och pratade med katten, och så fort jag kom sprang hon fram till mig.
Jag ringde till polisen och katthemmen för att se om det var någon som saknade sin katt. Men ingen hade anmält henne försvinnen.
Hon var dessutom kastrerad, vilket är rätt ovanligt om de bara skulle vara en "sommarkatt". Polisen tyckte att jag skulle ta hand om henne eller bara låta henne vara.
Självklart kunde jag inte bara låta henne vara. Jag bestämde mej för att ta hand om henne tills de skulle bli plats på katthemmet.
Efter en tid ringde telefonen uppe hos grannen. (jag hade då ingen hemtelefon) De var från katthemmet dom frågade hur de gick och sa att de nu fanns plats.
Jag hade då redan fäst mig så vid denna lilla varelse. Hon hade fått namnet Doris. Och var den mest mysigaste katten. Vi åkte till en veterinär som fick ta bort allt skabb hon hade i öronen, vaccinerade henne och öronmärkte henne, och tittade på henne allmänt. Hon hade en tandskada. Men den skulle inte göra henne nåt ont. Förmodligen hade hon blivit sparkad eller påkörd.
Jag fick höra att Doris var v'ldigt söt och feminin katt. Förmodligen var hon en blandras av nåt.

Doris och jag blev 1. Hon flyttade med mig alla gångerna vi flyttat. Hon sov i min säng trots min allergi. Hon skulle alltid dela kudde med mig och när väckarklockan ringde på morgonen jamade hon och började tvätt mitt hår, så som hon brukade tvätta sin päls.
När det ringde på dörren var hon alltid först fram och jamade. Precis som hundar skäller när de knackar på dörren.
Vi kunde ligga i soffan och bara mysa.
Hon hade de toppen bra.
Hon ville inte vara ute, och hon var till en början väldigt rätt för mammas och pappas undulater.

Vi flyttade till huset, där hon så småningom började vara ute lite. Hon höll sig alltid på tomten, och kom alltid när man roppade.
2 gånger försvann hon över natten. Jag var hysterisk och bara grät. Hon är ju mitt allt! Inget skulle få hända henne.
Jag ville ha henne inne om vi skulle åka iväg nånstans. Och de hade hon förmodligen inget emot. Då kröp hon upp i soffan på sin plats och sov.

Igår morse när jag skulle åka till jobbet, var nåt inte som vanligt. Doris kom aldrig ut till mig i köket, vilket hon alltid gör. Men ja tänkte inte så mycket mer på de. Hon låg väl och sov tänkte jag.
När jag kom hem, var hon inte heller sig lik. Hon låg och sov under bordet på en stol vid elementet.
Jag pratade lite med henne och sen åt vi middag. Jag satte mej vid datorn och Anders la sig i soffan.
Efter ett tag kommer Doris. Hon jamar och kan inte gå. Hon hasar sig fram med frambenen och bakbenen bara åker eftert.
Jag förstod på en gång att de var nåt allvarligt.
Anders lyfte upp henne till mig. Han ringde till veterinären som skulle stänga om 15 minuter. Dom visste inte vad de kunde vara, och sa att de inte fanns nån tid den här veckan. (?? endel jobbar bara för pengar).
Dom hänvisade oss till Södran som skulle stänga kl 22. Men på hemsidan stod de att dom stängde 21. Jag ringde underbara Johanna som för övrigt jobbar på Södran för att få nån ordning på tider och fråga vart man skulle vända sig. Var Bagis enda alternativet?
Hon sa att hon skulle ringa till dom och kolla om dom hade möjlighet att ta emot oss. De hade dom. Vi åkte i full fart till Kungens Kurva. Klockan var 21.40 när vi kom fram. Tårarna rann hela tiden i bilen och jag förstod vad som skulle hända. Jag levde endå på hoppet.
Vi kom in. Han, en jätte trevlig veterniär tittade på Doris och sa att hon är i väldigt dåligt skick. Han gjorde massa övningar på henne som han ville ha reaktioner på. Han fick inga reaktioner.
Han sa att visst kan man göra tester, men hade de varit min katt hade jag nog låtit henne somna in.
De var de första jag sa när vi kom in. Jag vill inte låta henne lida. Hon har haft ett bra liv.
Han tyckte de var ett klokt beslut av mig, även fast de är tufft.
Jag grät hela tiden. Till slut fick hon somna in.
Den värsta dagen i hela mitt liv. Hon var mitt allt och jag älskar henne otroligt mycket. Men de var de bästa för henne. Jag vill inte att hon ska lida för att stilla mitt egna ego. De är lätt att säga att de var de bästa för henne. Men att verkligen förstå de är en helt annan sak.
Idag när jag vaknade trodde jag att de var en mardröm. När jag gick upp väntade jag mej att hon skulle komma. Men hon kom inte.....

Ända sen igår kväll har tårarna runnit konstant. Jag grät mej till sömns och jag vaknade med tårarna rinnandes. Hade jag suttit i ett badkar nu hade jag drunknat av alla tårar.
Huvudvärken vill inte släppa. Antagligen för att jag inte gör annat än att bara gråter...

Vila I Frid Min Älskade Doris ♥










Direkt när vi åkte från veterinären spelades denna låt...


Myser massor

Jag har ingen lust att blogga idag... Jag längtar tills blogg.se släpper sin app :D Hoppas de blir snart!

Jag har precis duschat och njuter nu av Marabou mjölkchoklad under filten jag fick av Hanna, Empan och K. Den är lysande! Jag som är så frussen av mej tycker nästan den är lite för varm ibland :D

Nu ska jag fortsätta mysa!

Hoppas ni haft en toppen dag!

Förrådsstäd och hundskit!

Igår blev de rätt mycket smörgåstårta över. O vad passar inte bättre än att rivstarta dagen med smörgåstårta till frukost?

De blev en rejäl rivstart på morgonen idag... Vi fick börja morgonen med att torka spya och skit!! i vardagsrummet och i matrummet... INTE kul!
Zina hade blivit dålig i magen under natten och råkat gjort sina behov i vårat vardahsrum som råkade vara trägolv...!
Även katten mådde dåligt och hade spytt i matrummet. Lite mildare att torka än hundens utsläpp...
Men men... Tanken e ju ändå att vi ska slipa och olja golven, och nu blev de ännu mer aktuellt.. Dock får de bli till sommaren...

Annars har dagen varit underbar. Vi va ute på förmiddagen, och plogade och greja. Sen när vi var klara gick vi in för att superrensa nere i källaren. Nu är de gjort och alla kartonger är uppmärkta.
De tog sin lilla tid att fixa de. Men nu är de gjort och de känns underbart!
Även hunnit med att tvätta allting. Nu är de soffhäng som gäller och om en liten stun ska vi gå med Zina.



Btw. Jag är lite irriterad på mitt schema för den här veckan... Helt värdelöst! Jah slutar 16.45, 16.30 och 17.30 och inte en enda sovmorgon!!! Måste ju blivit fel nånstans?! De är bara jag som har sena dagar hela veckan...

Nyårsdagen, min födelsedag!

Idag är ingen vanlig dag, för de är MIN födelsedag, hurra hurra hurra!

Japp i dag fyller jag år! Hela 27 år gammal. Dock känner jag mig fortfarande som 20 ;)

Jag har haft en super toppen bra dag!! De började med att jag fick frukost på sängen av min make ♥ Kaffe och 2 baguettskivor :D
Dock åt jag de uppe, eftersom jag ville borsta tänderna innan. Dessutom blev de bara den ena jag åt. Den andra tog min lilla systerson Måns och slicka bort smöret från....

Födelsedagspresent OCH julklapp :D Fick idag kaffekapslar :)

Sen fixade vi smörgåstårtan, och vi käkade en varsin bit. Anton ville såklart pröva våran 4 hjuling. Så Anders gick ut och startade den så dom kunde åka en sväng :) Anton var helt salig!




Jag skottade fram deras bil och Anders och Anton gjorde en snölykta på soptunnan..

Sen var de dax för min syster m familj att bege sig hemmåt... :(

Jag och Anders var ute och gjorde en snölykta utanför dörren.


Precis när vi kommit in kom mina svärföräldrar på besök. Återigen ingtogs det smörgåstårta och kaffe..

Efter fikat åkte dom hem och min bästa vänner, Hanna, Emeli och Kristian kom från uppsala! Den gången fick Hanna äta smörgåstårta själv. Jag var proppmätt!!
Vi fikade och skålade i Pommac :D och snacka massa skit.

Efter ett par timmar förflyttade vi oss från köket in till vardagsrummet, där vi sitter än.. Dock inte vännerna.. Dom åkte nyligen hem :(
Jag sitter och myser under min supermysiga och varma filt som jag fick av dom. Redan favorit!!


Nu börjar min födelsedag glida mot sitt slut. Antar att de inte kommer nån mer... Vi har massa smörgåstårta kvar.. De blir mat för morgondagen ;)

Lite senare ska jag och Anders ut och tända varsin Thailändsklykta :D Jag fick de av honom i "födelsedagspresent" eftersom vi ska åka dit snart vill vi inte köpa presenter till varandra eftersom vi vill lägga alla pengar på resan :)

Nyår 2010

Igår var en lugn kväll.
Jessica, Micke o alla barnen kom vid ungefär 15 tiden. Vi började förberda maten, och sen var de dax för grillning. Vi käkade rådjurssadel (som micke skjutit) och råstektpotatis, sallad, bea och vitlökssmör som var på tok för stark :D Jag hade i typ 6 stora klyftor vitlök i typ 1 dl smör :D De var bara jag som käkade den :)


Rådjurssadeln och fläskfilén

De blev dock inga spel spelade. :( Men de gjorde inget. Jag fick ju fira med min syster och mina syskonbarn ♥

När klockan närmade sig 00.00 var de dax att gå ut och skjuta och skåla in de nya året. Dock var alla på tok för trötta för att skåla i nåt. Så vi stod bara och tittade när Anders skjöt iväg dom få raketerna vi köpt för Antons skull.




Ser ni raketen?


Dock snöade de så mycket så man såg inte så mycket...

Klockan blev närmare halv 2 när de var dax att krypa till sängs.

Jag kan säga att vi sov rätt gott och somnade ganska ovaggade ;)

Jag må jag leva jag må jag leva jag må jag...

img_1870 (MMS)

Jag må jag leva jag må jag leva jag må jag leva ut i hundrade år..... GRATTIS TILL MIG SJÄLV!! Jag ser genast mycket äldre ut nu :)


RSS 2.0