När jag växte upp hängde vi vid busshållsplatsen i Ösmocentrum!


De är inte ofta man ser ungdomar som "hänger" vid nån busshållsplats här i Laxne. Kanske för att de inte finns så många av dom här?
Jag är uppvuxen i Ösmo, en liten ort utanför Nynäshamn. Där bor ca 3700 invånare idag. När jag var i tonåren hade vi inget bättre för oss.
Visst vi hängde på EXIT som var vår ungdomsgård. Där hade vi de toppen bra! Men på helgerna när det var stängt (förutom på fredagarna då) hängde vi ALLTID vid busshållsplatsen utanför badhuset.
Där vi alla jämnt satt och tjuvrökte, drack mer eller mindre dålig hb och ramla runt i buskar, vi gömde oss för fältisarna (som då var dom bästa Lena och Clas) Alla var livrädda för Ulla-Britt som var och patrullera med polisbilen ungefär 1 gån i månaden.
Vi hade de super trevligt. De var sällan bråk. Ibland kunde de komma "gäng" från VH, och då kunde de bli bråk. Men de var sällan.

Jag kan sakna den tiden ibland. Eller inte tiden i sig, men sammanhållningen vi alla ungdomar hade då. Jag tycker att det är tråkigt att de inte fanns digitalkameror på den tiden. De hade varit rätt kul att kolla på gamla bilder från den tiden. :)

Man behövde aldrig oroa sig för att inte ha nåt att göra. De va bara att glida iväg till centrum för att umgås med sina vänner.

Och festerna som härjade. De var riktiga fyllerfester. Oftast. ((Sory mamma o pappa, men de visste ni nog redan ;) ))
Men de va inte förrän vi kom upp i gymnasiet som de blev riktiga fester. Innan var de ju alltid busshållsplatsen som gällde.
En gång när personen som fixade sprit, hade åkt dit. Stod istortsett hela nynäshamnskommun still. De var nog en av de få gångerna som våra föräldrar fick ha sina ungdomar hemma. De fanns inget annat att göra.

Jag och Ingela kom ofta på den geniala idén att vi skulle sova över hos varandra.
Hade vi fått en tid att vara hemma, kom vi hem då. Vi gick och la oss och "sov". Men efter nån timme var vi på den där festen igen.
Vi hade då smygit ut genom fönstret hos henne eller hos mig.
När vi sov hos mig började vi med att hoppa ut genom fönstret. Men sen kom vi på att vi kunde gå via garaget. Efter ytterligare ett tag kom vi på att vi kunde ju gå genom vanliga dörren. Mamma o pappa hade ju sovrummet i andra änden av huset, så dom hörde oss inte.
Ibland ((fast väldigt sällan)) hände det att våra föräldrar kom på oss. Då var de snabba puckar till en dålig bortförklaring som gällde.
En gång när vi sov oss Ingela sa vi att vi var tvungna att gå över till MT för att hämta ett TV spel... hahaha...

En annan gång vi blev påkomna var på annandag jul, dagen efter den skulle vi åka till Kluk. Vi skulle åka tidigt som sören. Jag och Ingela ville såklart på den där festen som "alla andra" var på.
Vi kom hem den utsatta tiden för att sedan smyga iväg lite senare. Den gången hade vi hoppat ut genom fönstret i mitt rum. (Dom fönstrerna är minismå)
När vi sedan kom hem dröjde de inte länge förrän min mamma kom ner i mitt rum. Flyförbannad och frågade varti vi hade varit. Vi kom med den absolut sämsta bortförklaringen. Vi sa att vi hade suttit bakom soffan (jag hade en bäddsoffa i mitt rum) och spelat kort. haha.. Mamma gick inte på den niten, och vi försökte övertala henne allt vad vi kunde. Men nepp. Den gubben gick inte :D

Idag är jag en helt annan Sandra. Jag har verkligen vuxit upp i mej själv. Jag som aldrig skulle bo i hus, (Jag skulle bo på Söder, alt, nära tunnelbanan. Nu har jag redan bott vid Globen, och haft nära till tunnelbanan.) aldrig gifta mej och absolut inte hålla på och plantera och såna "töntigheter" som jag tyckte då. Är nu helt annan. Jag är gift, bor i hus och kan knappt vänta till våren då jag får plantera igen.

Det är skrämmande egentligen hur man kan märka av hur man växer som människa. Vad ska hända om ytterligare 10 år?


hahaha här bjuder jag på en bild av min "fjortistid". Jag tror denna bild är tagen när jag gick i 1an på gymnasiet. Undrar vad jag gjorde med munnen? Ser ut som jag har värsta stora hakan. Och observera ögonbrynen!! Och hårbandet... :) hahaha

Kommentarer
Postat av: Hanna

hahahhhahhahahaah!! Jag kommer ihåg gymnasie tiden, de va tider de!! =) Mycke roligt har vi haft! Här om dagen kom jag att tänka på när empan gilla segan. Empan hälsar och skrattar, hon kom också ihåg då vi va me och kröp ut genom ditt fönster. Kommer du ihåg när vi klädde in empan i en kartong då hon skulle överaska segan? hahahaha..

2010-10-08 @ 18:45:19
URL: http://www.finest.se/hannapannaplutt
Postat av: Ingela

Hahaha Ha Ha .. Kan inte sluta skratta !!! Underbara tider, underbara minnen !! Faan du far mig verkligen att minnas.. Om man bara kunde fa uppleva det en gang till igen, men det gar ju inte, Tur att man har minnen, foton och din blogg !! jag saknar dig och alskar dig min kara Sandra.. Sluta aldrig att skriva! Pussar

2010-10-14 @ 12:34:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0