Årsresumé 2009 Bilder + text

År 2009 har verkligen varit MITT år. Så underbart och det absolut bästa året som någonsin varit! Ja gillart!Julafon 08 friade Anders till mej.. Självklart sa jag ja!

Januari

Började med att jag fyllde 25 år 1/1. Den 2 januari hade jag fest. De va en lyckad kväll som inte slutade förrän tidigt på morgontimmen..


Mellan allt är det galen bröllopsplanering som gäller...

7 januari trodde jag att jag skulle bli förlamad... Jag skulle göra de förskräckliga ryggmärgsprovet.. Men det gick bra.. De närmaste dagarna följde biverkningen av fruktansvärt huvudvärk. Jag trodde då jag hade fått hjärnblödning eller nåt liknande..

9 januari började jag med mina B12 tabletter, för de låga värdet. Jag fick 5 sprutor i skinkan och efter de är det tabletter som gäller...

12 januari började vi fixa med inbjudningskorten...

14 januari blev jag av med jobbet... Men ja grät knappast för det...

18 januari va vi ett gäng som drog till Måsnaren. Där vi grillade och Anders försökte sig även på och pimpla :D De gick inget vidare...

22 januari åkte jag till min syster i nynäs, som förövrigt var höggravid då. Jag va husmor för en dag och åkte sedan hem med hennes sambo, till ”kära slöddertälje” igen..

23 januari va Anders på vinterfest med jobbet. Och jag och Anna va ute och dansade på hamnmagasinet.

27 januari va vi på visning i ett hus i Mölnbö. Det huset ville vi ha... Iaf till en början..

Nångång i januari skickade vi ut våra bröllopsinbjudningar. Dom var hemmagjorda och tog mycket tid av oss..

 

FEBRUARI

3 februari var det besiktning av huset. Det gick ”igenom”. Han tyckte dock att vi skulle kolla ventilationen på vinden. Han kunde inte kolla närmare på de då de inte var hans område..

4 februari föddes min andra systerson. Måns.

7 januari åkte Anders och hans pappa till huset i Mölnbo och tittade uppe på vinden. Dom drog med en kniv där och det forsade ut vatten. Helt förstört! De skulle kostat oss en heldel. Så vi backade ur. Tur att dom åkte dit måste jag säga, för på måndagen skulle vi ha skrivit kontrakt...

14 januari mötte jag upp mamma nere på stan. Vi skulle kolla ut en bröllopsklänning. Vi hade bokat tid på både Bröllopspecialisten och Prinsessa. Visst fanns det mycket fint! Men ingen som riktigt blev jag.

Nån dag efter va jag och AK i Nykvarn och köpte en bröllopsklänning till mej. En bättre begagnad som va super fin! Den var verkligen JAG JAG!!


21 februari var det partaj! Då fyllde Carola 50 år och och vi va dit bjudna till en överraskningsfest för henne. Det va riktigt kul! Och kvällen slutade med en aning mycket alkohol...

23 februar va det dax för mej att gå på anställningsintervju för Ronna Förskolor. Jag hade då redan varit på ett x antal intervjuer innan. Det tog då inte lång tid för mej att då ett vik inom Ronna förskolor.

27 februari fyllde älskling år. DÅ hade vi fin besök bestående av Anna, Kenta, Botte och Björn..

 

MARS

3 mars gick mitt kontrakt ut för Föräldrarkooperativet. De va då jag blev arbetslös på riktigt.

10 mars tog jag min första TESTLEKTION på Grönlunds trafikskola. Anders va då med för att höra vad vi skulle träna på.

11 mars började jag min färd genom Ronna förkolor som timvikarie.,

15 mars åkte vi till Uppsala för att fira min underbara vän Hanna.

21 mars åkte vi ner på stan för att fixa presentlistor. Folk hade tjatat om de. Så vi hade inget val ;)

25 mars körde jag min första riktiga körlektion. Jag hade då redan övningskört en del innan med Anders..

APRIL

3 april friade vi 1 år som förlovade... Jag var även den dagen till mitt gamla jobb och hälsade på och fixade lite med papper.

6 april hade jag tid på St Erik. Då fick jag reda på att jag såsmåning om skulle få en remiss till Lunds universitetssjukhus för vidare koll av mitt öga.

19 april var det dags för en husvisning igen i Hölö. Då va det ett hus som såg ut som Villervillakulla. Med pool på altanen. Men det va supermögligt och in pyrt. Så nej tack!

23 april va det dax för vigselträff i Sank Ragnhild kyrka. Där fick vi veta våran präst. Dock va hon inte där. Men vi skulle få träffa henne vid ett senare tillfälle

 

MAJ

9 maj fyllde Ingela 25 :D

Dagen bjöd på 2 visningar. 1 i Viksberg och 1 i Vagnhärad. Men inget att ha. Eftermiddagen tillbringade vi vid Malmsjön där vi fiskade. Vi fick 3 st stora regnbågar.

Sen är jag inte säker på datumet, men jag TROR att det va den 14 som Anders fick ytterligare 1 systerdotter. Lilla Elina.


15 maj var jag, Anders, mamma, pappa, Björn och Theresa på Hamburgerbörs. Där de va uppträdande. Nu kommer jag ju såklart inte ihåg vad de hette... Hmm tåls att tänka på..

17 maj hade vi 3 inplanerade husvisningar. I vagnhärad, Listinhill och Laxne. De första va för litet och för mycket folk. De skulle stiga så mycket, och va inte värd priset. De andra var på tok för litet. Och det 3e va helt underbart! Redan när vi parkerade bilen så sa jag till Anders att Det här vill jag ha!

18 maj var det dags och testduka i lokalen inför bröllopet. De tog sin lilla tid, men det gick tillslut bra.

19 maj var det dags för husvisning i Laxne igen. Då var Anders papp med och tittade. Jag var helt kär i huset! Det var även bara 1 månad kvar till bröllopet.


23 & 24 maj var det dax för den årliga Ösmomarknaden. Underbart och få köpa strumpor igen :D

25 eller 26 fick vi reda på att huset var vårat! Den glädjen är obeskrivlig!

28 maj skrev vi kontraktet på huset. Ingen var gladare än jag!

Nån gång i slutet av maj bestämde jag mej för att på allvar fixa körkortet! Min dåvarande granne höll också på för fullt med sitt..

JUNI

3 juni hade jag och Tuulikki bokat tid till halkbana och riskutbildning i Eskilstuna. De va en riktigt rolig men intensiv dag.  

10 juni hade jag tid för provuppsättning av bröllopsfrisyren. WOW Så fint de va. Jag var helnöjd!


12 juni var det dax för svensexa och min möhippa. Underbart rolig! De va då jag blev La Sandra :D

17 juni tillbringade vi sista natten tillsammans som ogifta.

18 juni Dukade vi i lokalen och ficade allt inför våran stora dag! Ingela sov hos mig den natten.

19 juni THE DAY!! Stress stress stress! Vi skulle vara på salongen klockan 12 för att få vårat hår fixat. Anna kom dit och hjälpte mej med sminkningen. Regnet ÖSTE ner. Pappa hämtade oss och de va rallyfart till Tveta Kyrka. Det fortsatte regna. I kyrkan spelades fel musik. Men vi sa JA ändå. Fest och god mat med alla nära och kära. Den absolut bästa dagen i hela mitt liv! 


20 juni blev det dax och grilla hemma hos mina föräldrar i Ösmo. All släkt från Norr som var med på bröllopet var där och vi hade trevligt!

Sen flöt det på. Övningsköra, packa, och plugga teori var det som stod mig närmast.

 

JULI

1 juli tog jag min sista körlektion...

2 juli blev det lite öl med grannarana..

3 juli FLYTTEN TILL HUSET! Underbart!


7 juli var det dax för mej och Tuulikki och bege oss till Stockholm. Då var det dax för teoriprovet! BÅDA klarade det och båda hade världens huvudvärk på vägen hem, då vi spänt oss hela dagen.. Men jeez vilken lättnad det var!!

10 juli UPPKÖRNING! Jag klarade det!! Woohoo ingen va gladare än jag. Jag fick då min första bil av min kära man!

(Bild lånad från google)

Dagrana flöt på och vi höll på hela dagarna i huset. På kvällarna var det inomhus och på dagarna hängde vi mest i trädgården. De va underbart. Självklart tog vi oss friheten och slappa vid poolen. Men de va inte alltför ofta..

28 juli åkte vi till Sundsvall. Vi skulle då hämta våran underbara amstafftik Zina. Vi tog även vägen förbi Kramfors och hälsade på Anders syster med familj.


 

AUGUSTI

Dagarna fortsatte. Vi staplade massa ved. Gick på massa promenader. Alla fyllde år.

17  augusti började jag jobba inom Ronna Förskolor igen.

22 augusti fyllde pappa 55, det firade vi med att grilla hos dom. Anders fick ett smatal av sin mamma att Ullis åkt in på bb. Trots att hon inte skulle föda förrän nångång i November..

23 augiust Lilla Leo föddes...

29 august hade vi inflyttningsfest och kräftskiva. Underbart med vänner. Då rymde även Doris hemifrån för 2a gången, och fick då även sitt utegångsförbud fram till sommaren 2010.

 

SEPTEMBER

Hände inte så mycket..

19 september var vi på bröllop. Rebecca och Per gifte sig.


24 september var jag på anställningsintervju i Nykvarn. De gick sådär. Chefen ville att jag skulle söka en annan tjänst som hon skulle lägga ut. Jag sökte den och fick komma på intervju igen.

 

OKTOBER

16 oktober hade jag fått tid till LUND. Men den blev ändrad.

18 oktober satte jag och Anders oss på tåget ner till Lund. Vi bodde då på patienthotellet och hade de bra. Visserligen bara 1 natt.19 oktober var det dags för ”Mina ögontortyr” typ fyy vilket helvete det va! Massa undersökningar och grejer och vätskor i ögonen.. När vi va klara där fick vi gå ett tag och titta runt i Lund. Folk trodde nog att jag va bra skum. Där gick jag i mössa för de va kallt och solglasögon trots att det inte fanns nån sol....

23 oktober va jag på vårdcentralen och kollade upp min knöl i bröstet.. Jag fick en remiss till SÖS.

26 oktober var de dags för SÖS besök, och ingen va mer nervös än jag den dagen. Men knölen försvann och det visade sig senare att det var en ofarlig cysta! LÄTTNAD!

28 oktober var det dag för rättegång. Den hade skjutits upp från januari. Men nu blev den äntligen av.

NOVEMBER

2 november var det dax igen för intervjun i Nykvarn. Det slutade med att jag fick ett vik from 4 januari. Underbart!

23 november kom mina underbara flickor från Uppsala. Tarzan var då med. Och han och Zina röjde gärnet och lekte massor!


27 november började Zina löpa. Stor tjejen!

28 november använde jag och Anders våra SmartBox vi fått i bröllopspresent. Vi sköt pistol och det var hur grymt som helst!


29 november var det dax och julpynta. Då vad det dax för 1a advent.


 

DECEBER

9 december utmanade jag mitt körkort. Anders fick ((Vad vi inte visste då))  sitt första njurstensanfall.

12 december var det hundmässa och jag träffade ännu en gång mina fina flickor från Uppsala.

14 december skrev jag kontrakt med min nya chef.

16 december gjorde jag min sista arbetsdag inom Ronna Förskolor.

17 december var det dax för begravning. Hua! Anders fick även sitt andra njurstensanfall och geonled hela begravningen av smärta!

24 december firades i Ösmo. Som vanligt.. En fantastisk dag! Zina fyllde även 1 år :D


26 december kom mina föräldrar hit och firade mig.

28 december åkte jag och Anders till Vingåker. För att shoppa lite på outletten. Men de blev inte många kronor vi gjorde av med där...

29 december åkte vi till Hedlandet. Zina bet sönder våran badrumsdörr.. Kul hund!

30 december Zina fick sin 1 års vaccination och vi handelade inför nyårsafton.

31 december Sista dagen på året! Det firar vi med lite vänner och god mat och dryck! Jag ska även göra en smörgåstårta eftersom jag fyller år imorn.. :D

Så summan av kademumman: Ett perfekt år! Jag hoppas 2010 kommer bjuda på massa nya äventyr!

Gott Nytt År Alla Underbara Läsare!


Jeez va länge sen! Här är julen i bilder :D

wohoow nu va de bra länge sen jag bloggade... Dax och göra det nu.. Har ju fått bastnning av min kära vän som just nu befinner sig i varma Indien...

Så... Ojj jag vet inte ens vart jag ska börja..

Julaftons morgon spenderades hos Ullis & Stefan. Där servesdes julfrukost. De va riktigt mysigt. MEn efter paketöppningen va vi tvugna och bege och mot Ösmo, där vi som vanligt skulle fira jul hemma och mamma och pappa. Tanken va ((som  jag säkert skrev tidigare)) Att mina svärföräldrar skulle fira med oss. Men dom låg sjuka och valde därför att fira själva.

På kvällen ringde våra grannar och frågade om det var meningen att våran kran ((Till trädgårdsslangen)) skulle vara på. Den stod tydligen och sprutade vatten så dom stängde av den.

Juldagen slog jag nog rekord i filmtittning. JAG såg 3 filmer på raden. Utan att somna. Visst egentligen va de 4 filmen, men den första filmen somnade jag som vanligt efter ca 15 minuter. Jag suger balle på o hålla mej vaken igenom en film...

Annandagen va A-K och hennes Andreas här. Vi käkade middag och drack öl. Jag och Anders kom inte i säng förrän 05.00! Jeez, man e ju verkligen ingen ungdom längre...
Men de va helt ok. Dagen efter mådda jag knappt dåligt. Jag var mest bara förfärligt trött....

Sen har dagarna rullat på. På annandagen va mamma och pappa här för att fira min födelsedag, då dom som vanligt inte är hemma.
Jag ((eller vi)) fick 4000 kr avdrag på luftvärmepumpen. Vi fick även 4000 kr i avdrag i julklapp. Så nu e de bara 4000 kr kvar att betala på den. Underbart!

I måndags åkte jag och Anders till Vingåker Factory Outlet. Men där fanns det så galet mycket kläder, så man blev alldeles trött. Ja ni läste rätt... JAG blev trött. Orkade knappt titta. Så de blev endast ett par jumpskor, från CAT.


Eftersom vi åkte igeon Katrineholm, passade vi på att hälsa på Anders farmor och farfar. De va trevligt. Anders farfar är så himla söt! :) Hans farmor va dock en aning förvirrad. Hon frågade mej säkerligen 5 gånger om jag hade varit där förut.
På vägen hem va de en trafikolycka. En bil som krockat med en älg. Älgen låg i diket stendöd. Hela bilen va intryckt. Hoppas de gick bra....

Eftersom jag inte hittade nåt att ha på mej på nyår så blev det en tripp till Hedlandet... Men den trippen gjorde vi igår... Där hittade jag en heldel fint.. Men inget festfint, utan mest vardagsfint...

Klänning 89 kr

Den finfina vattenkannan som jag suktat efter länge! 75 kr. Den ska stå i mitt fina växthus i sommar :D

Skjorta 49 kr :D

Tunika 75 kr

Skärp 99 kr.. De dyraste :D De ska ja ha till tunikan. Grymtsnyggt :P

Eftersom de va så kallt ute ville vi inte lämna Zina i hundgården. Vi kan ju heller inte lämna henne inne då hon pissat i soffan... Så vi gjorde som Cesar sa.. ((Han som talar med hundar)) Han sa att man inte ska lämna hunden på för stora ytor. Dom får mer trygghet av mindre ytor.. Så vi lät henne vara nere i badrummet. Ja ställde ner hennes vatten, madrass och massa ben och leksaker. Vi skulle ju bara åka en snabbis.
Vi va borta mindre än 1,5 timme.
När vi kom hem och jag gick ner och skulle öppna, möttes jag av massa trä/papp grejer. Helt sönderbitet. De tog ett tag innan jag fattadfe vad de var för nåt. Men jag insåg efter ett tag att det var dörren. Hon hade gjort 2 stor hål i dörren. PLUS att hon förstört listerna.
Gissa om de va 2 människor i huset som inte va glada. Så nu är det bara till o köpa en ny toadörr...

Kul... Nopp..

Idag har vi varit hos veterinären. Zina har fått sin 1 årsspruta. Efter de åkte vi till STrängnäs och handlade till Nyår.. Vi ska ha middag här hemma. Men av dom 13 vi bjudit är det bara 4 som kommer. Kul.. Nää verklugen inte.. Men men.. Nu finns de ändå ingen återvändo :) Det är ju alltid roligare med fler...


haha

Hahaha läste igeon min sammanfattning av år 2008... De va ju riktigt rolig läsning måste jag säga.
Iår blir de som vanligt en ny sammanfattning. Men de e ju faktiskt en vecka kvar och mycket kan ju hända då. Så jag ska vänta lite med den...
Men den kommer...

Man kanske kan börja skriva den nu, så slipper man få skrivkramp sen....

Vill bara önska alla en God jul!


Varför har mina hyasinter dött??

Kul att alla mina hyacinter har dött... Japp alla 6 som jag hade i fönstret... Jag undrar varför.

Mina teorier är:

För kallt
((jag hade dom i fönstret innan dom fick flytta upp på hyllan...))
För mycket vatten
För lite vatten
Att jag satt dom i jord

Nån som vet??


Åka spark är ju galet jobbigt!

Imorse åkte Anders lite senare till jobbet.. De va underbart o få ha honom hemma lite exyra länge. Vi gick morgonpromenaden tillsammans.
Eller... Jag åkte spark :D

Anders kom hem med en igår. Vi lånar den av hans föräldrar.. Finns de nåt roligare så säg!

Dock va de plogat. Så de va nästan alldeles ren asfallt... Inge kul. Varför va dom så snabba o ploga den här gången?
Men en uppförsbacke va inte plocgat. Anders och Zina drog mej.. Dom sprang. Såklart va de Anders som drog mej, men så småning om hoppas vi på att Zina vill hjälpa till. ÖVNING GER FÄRDIGHET!

De va rikitgt kul iaf..

När ja kom in satte jag på kaffe. Anders gick ner och gjorde sigirodning och åkte till jobbet.
Jag lyxade till det med en stooor kopp kaffe..
Den fina muggen med ugglor på fick jag av ett barn på min förra förskola :D

Medans jag drack kaffe så satt Doris och kollade på...

Söt som socker är vad hon är!

Imorn blir våran Zina 1 år

Imorn är det julafton ♥ Wiii... Men hos familjen Sjöberg, ((den yngre)) hahaha är det inte bara julafton.... Nää vi har en som blir 1 år imorn me...
Våran lilla Zina... Yepp, hon blir stor tjej imorn.. Hela 1 år.

Snacka om att hennes födelsedag firas med massa god mat och paket till alla! Jeez! Sån födelsedag skulle man ha.
Min födelsedag är om bara en vecka och 2 dagar. Men den är de ju ingen som kommer fira... :'( Nää ingen e ju hemma... TRÅK!
Jag som tänkt göra smörgåstårta.
Vi får väl se hur många som kommer på nyår. Och som sover kvar. Dom kan få smörgåstårta till bakis mat...

Men de e ju ett tag kvar. Först ska vi gå igenom julafton..
¨Så tråkigt. Familjen Sjöberg ((Den äldre)) Ligger hemma och är sjuka. Halsfluss. Dom går på pencilin.
Meningen va ju att dom skulle fira jul med oss i Ösmo. Men så blir de inte nu.

Vi ska ha mini jul hos Ullis och Stefan. Eller julfrukost. Det ska bli mys!

Jag frågade Anders igår om jag får ett morgon paket. De får jag inte. Faktum är att jag inte ens får frukost på sängen.
Jag får väl göra iordningen den ikväl och gå ner och hämta upp den imorn.
Jag är som ett barn på julafton. Jag älskar paket!Oj oj inte en matbit på hela dagen :S

Kom just på att jag inte har ätit någonting idag... Jag har bara druckit en kopp kaffe. Jo visst ja, jag har ju ätit en rad på min Marabou mjölkchoklad... :DKanske ska ta och se om de finns nåt ja kan äta.. Inte konstigt att jag går ner i vikt hela tiden :S

Världens finaste julkort kom idag ♥

Idag fick vi världens finaste julkort.Såå himla fint och personligt! Dessutom blir man så himla glad när man ser dessa korvar ;) 
 
Jag älskar mina syskonbarn över allt annat! ♥

Jul jul strålande jul! Snacka om julstämning! Eller vad säger du?

Nu får jag en aning panik... Klockan är redan 13.30 och jag har fortfarande inte gjort någonting...

Men men, så kan de va... jag har ju bara mej själv och skylla. Jag ska snart gå ut med Zina och leka i snön. Vi ska även fylla på fågelmaten och sätta upp kärven.
Får se om kameran följer med ut.
Det är så himla fint ute. Massa snö!

Helgen har varit underbar. Den har varit extremt lång! Men de är ju för att Anders inte har jobbat sen i onsdags.
I torsdags va vi på begravning. Usch! Hemskt! MAssa minnen som kommer upp..

Begravningen gick iaf bra. DOCK fick Anders tillbaka sin njursten innan vi skulle åka. Så han fick genomgå smärta hela förmiddagen.
Han blev hemma på fredagen också. Smärtan höll sig i.

På lördagen åkte vi till mamma och pappa. Dom firade 20 år som gifta. Jag och Anders firade 6 månader som gifta. ♥

Där va även mina underbara systersöner ♥

Eftersom de va sånt galet väder på lördagskvällen bestämde vi oss för att sova kvar. Vi hjälpte mamma och rulla negerbollar. Sånna man köper på kiorren.. MUMS!

Jag sov nästintill ingenting den natten. Då jag vaknade av att Zina låg på mej i sängen. Hon får inte ens vara inne i sovrummet hemma. Men hos mamma o pappa ville vi veta vart hon va, så hon blev instängd med oss i gästrummet. Då tog hon sin chans.
Hon låg och knuffa ut mej så jag fick ligga och balansera på sängkanten. Jäkla hund ;) Jag sa till henne att gå ner, men hon lyssnade inte och jag orkade inte tjata. Jag ville bara sova, så jag fick skylla mej själv helt enkelt.
Andra gången hon hoppade upp märkte jag de inte förrän jag vaknade och hon låg på min rygg. Jag låg alltså på magen med en hund på 22 kg på ryggen. Jag kunde knappt andas...

När vi kom hem från Ösmo va det svin kallt här hemma. Bara 16 grader.. INNE! SÅ vi elda både uppe och nere i källaren.
Vi la kanel uppe på kaminen. De luktade super gott!


Sen började vi baka. Massor.
Bondkakor, syltkakor, risbräck och rocky road. Mumma.Efter bakningen käkade vi lite mat och sen fixade vi julgranen. Så nu är den klädd och fin. Även julklapparna ligger på sin plats under granen. Underbart!


VI hade en riktigt mysig söndag! Med julmusik på hög volym!

Nu ska jag och min hund ut i snön och leka.. :D

GRATTIS HANNA! JAG VISSTE ATT DU SKULLE GREJJA DET!


Då va sista dagen på jobbet avklarad

Fyy jag är så galet trött! Jag har innte alls lust och blogga. Men ja måste.. Annars kanske ni tror att ja körde åt faan igår.. De gjorde jag INTE. Nää de gick bra trots att de tog enormt lång tid o komma hem..

Idag va de sista dagen på jobbet.. De va ju lite tråkigt att inte M va där och sa hejdå.. Men men. Jag får väl åka o hälsa på nån gång...

Idag vägrade jag köra till jobbet. Som tur va så börrjade Anders 9, så jag kunde åka med honom.. Efter jobbet tog jag bussen ner på stan och köpte de sista julklapparna. SKÖNT!

Nu ska ja kolla på tv...

Imorn blir de bergavning... Uscha!


Massa snö!

Fyy fasiken vilken rå ångest jag har inför denna tur ut på vägen... För er nya som inte vet, så tog jag körkort i somras. Och är fortfarande lite skakis vid dessa väderbyten.. Speciellt nu. Ja menar ALLA vet ju att de är halt på vintern och att de är då flest trafikolyckor förekommer...

Inatt och nu snöar de som en tok här. Anders sa att han hade sopat av min vil... Dock syns de inte, för den är alldeles vid av snön..
Jag hoppas verkligen min kupéfläkt går inne i bilen nu, så de e varmt där.. Min bil har ju en förmåga och inte vilja starta när det är kallt ute...
Förra vintern rullade den ett par meter och sen dog den...

De vill jag INTE vara med om.... Neej tack. Och speciellt inte nu när vi bor här ute på landet...

Jag ska alldeles snart åka... Ja ska köra sakta. Inte så jag är en trfikfara. Men så jag kommer fram helskinnad...

Jag pratade nyss med min Älskling. Han sa att det va mycket trafik och dålig sikt. Men bara jag tar de försiktigt så ska de inte vara några problem. Han sa att det hade slutat snöa i Södertälje.. Aa när han kom till Nykvarn iaf. Här snöar de värre än någonsin... MASSA SNÖ! Jag verkligen älskar snö! Men inte när jag ska ut och köra bil...

Inatt vaknade jag och hade ruskigt ont i magen... 2 minuter i 1. Jag vankade och låg och grät en stund. Men sen försvann det om nu hugger de bara till lite i sidan.

Nu måste jag ut med Zina i hundgården. Ta´t lugnt hon har de 18 grader där inne.

Hoppas ni får en toppen dag!

Slappfisa

Jag va nära och bli fattig idag. De va nämligen en slappfisa ähhmm ja mena en lapplisa som ville ge min bil en gul, ful dyr lapp.

Jag hade nog turen med mej på min sida idag.. Ja kanske borde köpt en trisslott.

Jag va iväg och handlade Anders julklappar. Där är de p-skiva som gäller, och jag hade totalt glömt bort de. Så jag knallar ut från bilen och är borta i ca 30 minuter.
När jag kommer tillbaka så står de en ung tjej och tittar på min bil.
När ja låste upp den på håll så gick hon till bilen breve mej istället. Där kan man snacka flyt! Ja va snabb som blixten och slängde upp p-skivan. Satt kvar i bilen och pratade med mamma. Sen gick jag igen.

Imorn ska ja jobba :D Som varje tisdag, onsdag och torsdag visserligen. Men den här veckan är min sista vecka.. De kommer faktiskt bli tråkigt. Jag trivs ju faktiskt där nu.

Men men, de kan va skönt med ett litet jullov innan man börjar jobba på riktigt...

Äntligen klar med julklapparna!

Idag har jag hunnit köpa alla Anders julklappar. SKÖNT! Jag som härrom dagen inte hade denblekaste vad jag skulle köpa, fick en toppen idé...


Jag ärvisserligen inte helt klar. Men nu vet jag vad jag ska köpa till alla.

Jag har även skrivit på kontraktet på jobbet. Aa eller officiellt. Jag har inte skrivit en rad på de kontraktetegentligen. Men nu är de klart.
Jag blev helnöjd med min lön me. Även fast ja bara kommer jobba 75%...

Nu ska ja slappa runt i cypervärlden...

Ciao!


Ångest inför denna biltripp

Jag har absolut inte tid och sitta här nu och uggla... Jag ska åka senast kl 14. och innan de ska jag hinna byta om och gå en sväng med Zina och hinna släppa ut henne i hundgården...

DOCK har jag sån jäkla ångest för att jag ska ut och köra bil... Jag är livrädd för att få sladd och tappa kontrollen..
Även fast de inte snöar så mycket nu, så är de ju halt.

Usch! Jag har sån klump i magen inför denna bilresa. Säkerligen kommer de gå strålande. Men de finns ett ställe på motorvägen som de tydligen blir glashalt på även fast de inte är speciellt halt på övriga ställen.. De e till o me halt där när de regnar. Som tur är har jag inte märkt det.
Faan för folk som ska skrämma upp en!

Jag ringde jobbet idag också ang torsdag. Jag fick ledigt på förmiddagen. Tur.

Nu måste jag sätta fart. Fart.

Kontraktskrivning idag :D Begravning på torsdag :(

Idag ska jag skriva kontraktet :D Glad! Jag hoppas iaf att det blir av... Hon skulle höra av sig om de blev nåt förhinder...
På torsdag är det begravning för R. Jag måste ringa jobbet och kolla om jag kan komma lite senare.. Jag ska bara va me i kapellet och sen åker jag.
Men de e inte ens säkert att jag får komma senare.. Jag ska ringa dit snart.

Åhhh guud! Mit lock för örat släppte nyss! Faan va skönt! Jag hör igen! Fick lock när jag snöt mej, och har försökt tryckutjämna, men inge vidare resultat för de...
Jag har blivit tokförkyld... Igen...

Nu ska ja äta frukost... Rostade mackor och kaffe ;)

Cesar- Mannen som talar med hundar

jag har fprtfarande inte dammsugit... Jag har fastnad med Cesar... Mannen som talar med hundar.. Jeez vad grym han e. Och mycket av sakerna är ju egentligen helt självklara saker...

Nu ska ja fortsätta kolla.. Snart kommer Anders hem med kinamatö.. :P Mumma

Ångest inför julklappshandeln!

Idag lyxade jag till det med en sovmorgon... Jag gick inteupp förr'n kl 10.. Då gick jag och Zina ut på en långis, och sen när vi kom in igen så började jag städa... Utan o ens dricka kaffe innan. Japp!

Jag dammade hela mittenvåningen. Efter de gjorde jag mej kaffe som jag nyss har druckit upp. Funderar på om jag ska ta fram dammsugan nu eller om jag ska vänta ett tag..

Gör jag de nu, så är de ju klart ganska snart... Men orkar jag? Hmm tåls att tänka på..

Jag har sån galen ångest!
Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till nån ((!!!)) i julklapp. Jo till Anton som är 5 år. Men de är också den enda...
Anders önskar sig bara strumpor och kalsonger... Men hur kul är det och köpa?

Snälla nån som kan ge mej råd?
Dom ska handlas till är:

mamma
pappa
syster
micke ((systers sambo))
Emil & Cassandra
Men där vet vi ungefär vad vi ska köpa.
Emila
Måns

De andra är klara..

Gräsänka och äckliga människa

En kväll som denna är jag gräsänka.

Jag har inte gjort nåt nyttit alls. Förutom varit ute med hunden... Annars har jag bara suttit vid datorn och ätit choklad... och nötter.. Nu sitter jag och överväger om jag ska gå ut i köket och hämta Indian popcorn....

Anders e på hockey med grabbarna på jobbet.

Ja kollar på Mammas pojkar.. Och fyyy vad jag ogillar hon, Jane. Bara o se henne ger mej nästintill kvälvningar. Hon ser bara äckligt ut!

hua!


Filmtips

Här kommer ett filmtips.

När jag ich Anders kom hem frpn sjukan så satte vi på en film. Den va riktigt bra! Och jag blir så glad av så supersmarta rånare.
((Neej jag skyddar dom inte, och tycker att dom gör rätt. Jag tycker bara att dom är grymt smarta!))Förövrigt inhandlades den idag för ynka 29 kr :D Kap!


Nostalgi!!

Kan man säga annat än nostalgi när man ser det här?Eller...


Vilken va din favorit? Min va jenka och chock :D


Sista chansen

Nu är det sista chansen och rösta på mig till Årets Blogg. Ikväll avgörs de...

Har du inte gjort det så tycker jag att du ska göra det nu. Gå in här och rösta på mej. bitchens.blogg.se  

En dag på Södertälje sjukhus- akuten....

De blev inget jobb idag... Nä de blev istället en heldag på akuten istället...
Hör och häpna, men de va inte jag som va sjuk.. Nää de va faktiskt Anders..
Imorse vaknade jag, 10 minuter innan klockan skulle ringa. Vilket var 06.10. Av att Anders gick upp. Jag undrade vad han skulle upp då och göra.
Till svar fick jag att han va tvungen och pröva gå på toa, för han hade så galet ont i magen och bak mot ryggen.

NÄr jag föröskt göra allt jag kunde ringde jag tillslut sjukvårdsrådgivningen. Hon jag pratade med var jätte trevlig och frågade massa frågor.
Hon tyckte vi skulle åka in.

Jag sprang ut på en kort promenad med Zina. Sen åkte vi. Jag, Anders och hund.

Jag kan ju säga att jag utmande mitt körkort rätt bra. Men ack så bra jag är på och köra ;) haha..

I bilen spydde han. Jag höll också på och spy av lukterna. Men klarade de rätt bra. Jag körde honom precis framför dörren. Sen åkte jag och parkerade och stoppade i pengar.
Zina fick vara kvar i bilen.
Jag gick in. Anders hade redan 2 sjuksystrar och 1 läkare + fått ett rum innan jag ens kommit in. Jag va då inte ens borta i 5 minuter... Eloge till Södertälje sjukhus för att för engångsskull vara snabba!
Dom tog blodprov och urinprov... De konstaterades ganska snabbt att de va njursten. Men för att se hur de låg till va han tvungen och göra siktröntgen.
Vi vänta, vänta och vänta...

Efter röntgen fick vi vänta igen.. På provsvaren... Jagpp njursten. En liten rackare som kommer ta sig ut själv. Men om ca 6 veckor blir de återbesök. Fram tills dess blir de medicinering vid behov...

Så va min dag. Kul. Nä. Men med tanke på alla gånger Anders följt med mig, kunde jag inte göra annat än och vara den perfekta frun :DFavorit!

Nu hemmafruarna ♥

 


haha den bästa på länge :D

En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
- Självklart min son, fråga på!
- Vad är politik, far?
- Tja.... i politiken finns det 5 folkgrupper:
1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid

- Jag förstår inte far... kan du förklara det för mig?
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
- Mer eller mindre...

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare.

Nästa morgon sa pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är!
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Fräckis :D

Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9:an. En dag skulle Per ta sig en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig.

-Syrran. Du kan väl ta av dig handduken.
-Nämen Per! Vad är det du säger. Du har väl sett mig naken förut?
-Snälla Snälla Snälla... Efter mycket tjat
- Okey då.

Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men drog efter ett tag en lättnadens suck och sa:
-Pfiuuhhh. Roger i min klass sa till mig att du hade fått kuk i helgen!

Svininfluensan

Det var en gång en björn, ett lejon och en gris.

Björnen sa : om jag morrar så skakar alla av rädsla.

Lejonen sa : om jag morrar så flyr alla.

Då sa grisen : det var väl inget.
Om jag nyser så går hela världen och vaccinerar sig.

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar...

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.

"Ja visst, fråga på bara"

Den unga mannen frågar sin pappa, "Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"

Pappan blir lite förvånad, men svarar, "Jo min son, det finns tre sorters bröst.
I 20-års åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta.
Runt 30 - 40 Års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga.
Efter femtio, blir brösten som lökar.

"Lökar?"

"Ja, när du ser dem, får de dig att börja gråta"

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.

"Kan jag ställa en personlig fråga?
Mamma, hur många typer av penisar finns det?

Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.

"Jo min dotter, en man går igenom tre faser.
I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård.
Runt 30 - 40 års åldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig.
Efter femtio blir penisen som en julgran."

"Julgran?"

"Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration." 

Vi tjejer fick förmågan att kunna göra fler saker samtidigt och killarna fick tålamod

Anders vet hur nyfiken jag är av mig. Speciellt när det gäller julklappar och presenter..

IDAG kom han hem med en julklapp till mig. IDAG! Hallå det är mer än 2 veckor kvar till självaste julafton.

TVÅVECKOR!! Hur ska jag kunna hålla tassarna borta??

Till råga på allt blir han näst intill sur när jag frågar vad det är. Om jag kan få en ledtråd. Kanske klämma och känna lite. Samt att se hans kontoutdrag..

Hmm... Som min kära vän sa; Vi tjejer fick förmågan att kunna göra fler saker samtidigt, och killarna fick tålamod..Vad tror ni det kan vara???


Jag klarade dagen...

Med nör och näppa...

Jag kom, jag gick, jag segrade!

Jag klarade av arbetsdagen., Men fy vad trött jag är nu!

Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av Paradise Hotell... Spännande... Sen ska jag se om jag hittar nån mat om jag kan göra iordning tills min underbara älskling kommer hem

Hur har eran dag varit?

En fågel som flyr till värmare breddgraden när kylan kommer

Jag har sovit som en tupp inatt... De vill säga ingenting alls. Jag har vänt och vridit mej hela tiden.
Och som vanligt när väckarklockan ringde hörde jag den inte... Men min kära man gav mej en kärleksknnuff i sidan och sa: - Älskling! Jag tror du måste gå upp nu! Jag flög upp, som en fågel som flyr till värmare breddgraden när kylan kommer och fattade verkligen ingenting..
Jag hade ju nyss somnat!

Aja, nu sitter jag här med min timma kaffekopp och tv4 nyheter. VUXET!

Jag tycker det borde vara förbjudet och vara så mörkt när man går upp. Och speciellt när man ska köra. Jag ser ju så förbannat dåligt i mörker...
Det e ju faktiskt en säkerhetsfråga det här med mörker..

Jaja, så kan de vara.
Nu ska jag fara till jobbet.

Så, på återseende!


RÖSTA PÅ MEJ TILL ÅRETSBLOGG HÄR! Tack!

JAG HAR FÅTT JOBB :D

Jag har ju totalt glömt och berätta att jag har FÅTT JOBB :D:D:D Japp de e sant!! Den 4 januari börjar jag där.. Närmare hem :D Mer än så säger jag inte :P Nyfiken?

Jag är iaf sååååå glad!!! Dock e det bara 75% Men de e bättre än 50%...

Så i januari börjar jag och sluta i april... Om jag inte får förlängt... Vilket jag hoppas!

Det är en nyöpnnad förskola. Den öppnar den 4e, men barnen kommer inte förrän senare..

Men det ska bli superduper kul!!!


Vårat pepparkakshus :D

Jag har gjort ett pepparkakshus :D
Anders hjälpe ju såklart till.. Men anledningen till de va att han inte ville att jag skulle bränni ihjäl mig på de super heta sockret...
Aaa som sagt.. Vi slängde ihop ett pepparkakshus... Vad tycks?Aaaaahaaa de va visst fel hus... :s

Här är såklart vårat :D

Visst va de gulligt??

De va faktiskt vårat första pepparkakshus!RÖSTA PÅ MIG TILL ÅRETSBLOGG HÄR

Det flyger dun!

Nu har vi dun överallt.. Nästan... Vi har ju tvättat soffklädsen. Och nu har vi satt på dom igen... Det flyger nästan dun här från alla kuddar...


Pronto!

Nu ut med hunden igen..... Sen hem och laga mat! För om 10 minuter slutar min underbara älskling!!!
Åhhh vad jag har saknat honom idag!!

plusikassan.se

Du får 20 kr bara för att bli medlem! Inte illa pinkat.

Tjäna lätta och snabba pengar! Du behöver inte ha en blogg. Allt du behöver är en mailadress.. Och de har väl alla i dagens läge?
Du får 20 kr bara geonom att bli medlem!

plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se plusikassan.se

Snart vet jag allt om farbrorn

Faaaan klockan e snart 16.30 och jag har inte gjort ett skit denna dag.... Åhh jag får ångest av att veta att dagen snart är slut utan att jag gjort ett skvatt här hemma...
Jag har kokat potatis. Men hallå.. Den klarar sig ju själv..
Jag har varut ute med Zina, och träffat en gubbe med hund. Vi stid och surra ett tag. Han surrade mest. Men han va trevlig.. Nu vet jag att han är pansionär och har flyttat från Kungsholmen, och att hans fru har 4 år kvar att arbeta. Dom har även en övernattningslägenhet i Solna.

Ja ungefär så löd vårat samtal. Men de va ju trevligt. Jag har ju inte ens pratat i telefon nåt idag. Aaa där ljög jag.. Jag har haft 4 korta samtal... 2 med Anders, 1 med Hanna och 1 med pappa.


När jag pratade med pappa slog jag i knäskålen så jag såg stjärnor. De gjorde helvetets ont! Så jag va tvungen och lägga på...
Höll på och börja tjuta för de gjorde så jäkla ont. Men men...
Nu känns de bara när jag rätar ut de..

Snart då.. Snart e de dags och börja laga mat....

Förresten en sak till jag har gjort... Jag har torkat piss från soffan. Våran ..... hund har pissat i soffan!!!! Dra åt faan!!! VARFÖR?? Vadan detta fruktansvärda beteénde? Har aldrig hänt förut!
Kan de ha nåt med att hon löper och göra eller??
Om de kommer fortsätta så, så kommer vi ju behöva åka och avliva henna... Vi kan ju inte köpa en ny soffa hela tiden.. Hon får inte ens vara i soffan btw!

Åhh nu blir ja lack!Måste göra nåt annat...

En låt som ja gillar!

jag har kommit på en låt som ja tycker om... Lite sent kanske.. Men sån e jag :DJag gillar låtar som e ganska lugna och överraskar mitt i allt :D

Enkelt sätt och tjäna pengar!

plusikassan.se

Anna Anka ser ut som en....

Jag såg igår på reklam på 3an att Anna Anka ska ha nåt julprogram. Hon söker även en ny assistent. Men vadå? Igår på löpet så stod de ju att Paul Anka vill skiljas... Hmm..

Vad ska denna bittra Anna Anka ta sig till nu?

Jaa de kan ju tålas och tänka på... Jag kan ju iaf säga att jag förstår Paul att han inte vill ha en fru som ser ut som en häst...
Jag tycker hennes käkar påminner om en häst som äter.


Att koka potatis på morgonkvisten

Vad gär ni så här på "morgon" kvisten??
Jag har torkat hundpiss och nu kokar jag potatis.Faktum är att jag har en mening med att koka den nu.. Jag fick ett sånt fruktansvärt sug på stekt potatis igår.
Så ikväll blire stekt potatis, ostsnitzel, brunsås och ärtor :D Husmankost kan man verkligen kalla de :D DOCK är snitzeln halvfabrikat :D Men vad gör det??

Ni läsare suger!

Heeej suckers!

YNKA 50 st som har röstat på mej... Det måste vara rekord i sämsta röstningen ever!

Men det är 3 dagar kvar... SÅ jag hoppas folk tar sig i kragen och rösta som aldrig förr!

Rösta här här här här här här här här här


KOM IGEN OCH RÖSTA!

Jag är nu nominerad till årets blogg!! ♥ För att rösta på mej, klicka här!!!! BITCHENS.BLOGG.SE KLICKA HÄR KOM IGEN NU!!!! RÖSTA!! Tack alla söta som röstar!!

Nu är det bara ett par få dagah kvar! Så sätt igång och rösta!!!

Galet trött på denna jäkla Twilighthysterin! Edvard Cullen är ju ful!

Någon mer än jag som är galet trött på Twilight hysterin??? Va faan filmen e ju inte ens bra... Ok, den va väl OK, jag erkänner, men inget man behöver bli hysterisk över.
Ja menar var och varannan blogg man är inne på så är det twilighthysteri.

Jeeez folk! Det är en film! Blev de lika stor uppståndelse när "När lammen tystnar" kom ut på film??

Jag kommer iaf inte se den andra filmen.

Dessutom tycker jag inte han huvudrollen Edvard ((???)) är speciellt snygg. Nä faktum är att jag tycker han är ganska ful faktiskt.
Han påminner lite om Fredrik Reinfelt ((Stavas ??))
 
LIKA SOM BÄR!

Jag vet 1 till som inte är besatt av twilight. Men jag tror nog att det bara är vi 2 som inte är det!

Vad tycker du om twilight filmerna?? Är du ett hysterisk twilight fan??


Våga vägra baconsprutan!

Jag tänker inte vaccinera mej mot bacon sjukan... Har du gjort det?
Varför sprita in skit när det inte ens är säkert att det hjälper??

So what om man ser ut så här om ett tag :D

hahaha!!


Jag vill ha fler röster!


pliiiiiis rösta på mej!! hela bilden är en länkning till sidan!

Jag ber om Din röst! SNÄLLA!

WooooW!!! Jag är sååååååå glad!! Jag är nu nominerad till årets blogg!! ♥
För att rösta på mej, klicka här!!

Tack alla söta som rösta!!
Fortsätt rösta nu :D


RSS 2.0